Соус маринара
Кількість порцій - 4
Час приготування - 50 хв

Соус маринара

Судячи з назви, ми маємо справу з італійським соусом, який підкорить вас своїм смаком і ароматом. Як і більшість італійських страв, марінара з легкою гострінкою, яку надає їй перець, оцет і орегано. Ну і куди ж тут без часнику (без нього, напевно, не обходиться жоден смачний, справжній і несолодкий соус). І це не даремно. Мало того, що часник за будь-якої погоди - перший захист від недуги, так він ще й служить як відмінний природний афродизіак. Так-так ви не помилилися! Саме він додасть вашим почуттям нову свіжість (не дивлячись на запах). Тому якщо заправити будь-який гарнір соусом марінара, то тихий, прекрасний вечір вам забезпечений.

Інгредієнти

  • Олія оливкова - 1 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Часник - 4 зубчики
  • Стебло селери - 1 шт.
  • Помідори консервовані - 800 г.
  • Морква - 1 шт.
  • Орегано сушений - 1 ч. л.
  • Лавровий лист - 1 шт.
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний менений - за смаком
  • Вино червоне сухе - 1 ст.
  • Оцет бальзамічний - 1 ст. л.
  • Листя базиліку подрібнене - 1 ст. л.

Етапи приготування

  • 01

    Розігріти оливкову олію в сковороді, додати дрібно нарізану цибулю і пасерувати до напівпрозорості приблизно 5 хвилин.

  • 02

    Додати дрібно нарізаний часник і обсмажити ще хвилину до появи запаху.

  • 03

    Додати дрібно нарізану селеру, дрібно нарізану моркву, сіль і перець. Обсмажити до м'якості приблизно 10 хвилин.

  • 04

    Додати помідори, орегано, вино, лавровий лист і оцет. Посолити і поперчити. Варити на невеликому вогні до загустіння приблизно 30-60 хвилин.

  • 05

    Додати базилік і зняти з вогню.

Товар додано до кошику