Мариновані огірочки в мікрохвильовці
Кількість порцій - 2
Час приготування - 30 хв

Мариновані огірочки в мікрохвильовці

Літо - пора не тільки сонця і моря, але і різних запасів на зиму. Саме в цю пору більшість господинь запасаються різними закрутками, щоб у той час, коли овочі та фрукти не такі доступні, було чим поласувати. Але в наш час існує багато рецептів, як зробити запаси овочів (наприклад, огірків) в будь-який час. Рецепт маринованих огірків дуже простий і швидкий. Все завдяки тому, що готують їх в мікрохвильовці. За смаком вони виходять не гірші, ніж звичайні мариновані огірки, але робити їх набагато зручніше. Мариновані огірки можна відкрити в будь-який час і подавати як закуску до будь-якого, навіть звичайного гарніру. Хороший варіант для домашньої сімейної вечері.

Інгредієнти

  • Ріпчаста цибуля - 1 шт.
  • Цукор - 130 г.
  • Яблучний оцет (5%) - 125 г.
  • Сіль - 5 г.
  • Зерна гірчиці - 3 г.
  • Мелена куркума - 2 г.
  • Насіння селери - 2 г.
  • Огірок - 2 шт.

Етапи приготування

  • 01

    Спочатку потрібно огірки промити, нарізати кружечками, а цибулю почистити та тоненько нарізати напівкільцями. У вогнетривку миску середнього розміру викласти огірки, додати цибулю, підсолити, всипати цукор та зерна гірчиці, куркуму, насіння селери, влити оцет, все перемішати.

  • 02

    Поставити миску з огірками в мікрохвильову пічку та готувати 7-8 хвилин на максимальній потужності, за час приготування перемішувати 2-3 рази. Після приготування огірки повинні розм'якнути, цибуля повинна стати прозорою.

  • 03

    Далі мариновані кисло-солодкі огірки в мікрохвильовій печі потрібно перекласти в стерилізовані банки та накрити стерильними кришками. Зберігати такі огірки потрібно в холодильнику, або закривати та зберігати при кімнатній температурі.