Всіма відомий баклажан або «синенький», як його величають в Україні та Росії, вважається одним з небагатьох овочів, який не можна вживати в сирому вигляді. У зв'язку з цим способів приготування баклажанів існує величезна безліч. Перш за все, хочеться відзначити, що фіолетові плоди баклажанів містять цінні мінерали, що поліпшують діяльність серцево-судинної системи, селезінки і кісткового мозку. Не дивлячись на низьку калорійність, «синенький» чудово насичує організм, тому дієтологи рекомендують включити цей овоч в свій раціон. Хочемо поділитися з Вами рецептом маринованих баклажанів з каперсами і м'ятою. Проста в приготуванні, смачна і ситна закуска урізноманітнить Вашу сімейну вечерю.
Розігрійте гриль.
Поріжте баклажани на тонкі скибочки і змастіть з обох сторін 2 ложками оливкової олії. Розкладіть на гриль фольгу і зверху одним шаром викладіть баклажани. Смажте до золотистого кольору приблизно 8-12 хвилин.
У мисці змішайте оцет, дрібно нарізану м'яту, каперси, чверть чайної ложки солі, половину чайної ложки перцю і решту олії. Додайте теплі баклажани і добре перемішайте. Залиште маринуватися на 20 хвилин.