Звичайно, мариновані печериці легко купити в будь-якому магазині і цілий рік. Це не проблема. Але буде вам цікаво знати, що гриби зовсім не складно маринувати. У вас це займе за часом не більше години. Натомість під рукою завжди будуть домашні мариновані гриби, які так часто є обов'язковим компонентом різних страв. Крім того, домашні гриби набагато корисніші, вони зберігають всі корисні компоненти, які є в цьому продукті. Адже гриби - це джерело протеїнів. Це дуже важливо для тих, хто займається своїм тілом і хоче бачити його рельєфним. При цьому організм легко перетравлює їх. Мариновані гриби - це завжди смачна закуска до будь-якого гарніру.
Печериці почистити, порізати навпіл. Часник тонко порізати.
Подрібнити зелень, зняти цедру з лимона. Змішати оцет, вино, цедру лимона і половину кількості солі в каструлі. Нагріти, але не дати закипіти. Додати печериці, дати закипіти на повільному вогні і при слабкому кипінні готувати хвилин 5 або поки не стануть м'якими.
Відкинути на друшляк. Поки киплять печериці у великій ємності змішати часник, зелень, лавровий лист і сіль, що залишилася.
У ємність з пряною сумішшю додати ще гарячі печериці. Добре перемішати. Відправити гриби в суміш у гарячу стерилізовану банку. Нагріти олію, гарячою олією дуже акуратно залити гриби.
Має вистачити, щоб повністю покрити печериці (але повинно залишитися приблизно 1 см. до кришки). Відразу ж закрити кришкою. Перевернути. Дати охолонути.