Мариновані печериці
Кількість порцій - 8
Час приготування - 40 хв

Мариновані печериці

Звичайно, мариновані печериці легко купити в будь-якому магазині і цілий рік. Це не проблема. Але буде вам цікаво знати, що гриби зовсім не складно маринувати. У вас це займе за часом не більше години. Натомість під рукою завжди будуть домашні мариновані гриби, які так часто є обов'язковим компонентом різних страв. Крім того, домашні гриби набагато корисніші, вони зберігають всі корисні компоненти, які є в цьому продукті. Адже гриби - це джерело протеїнів. Це дуже важливо для тих, хто займається своїм тілом і хоче бачити його рельєфним. При цьому організм легко перетравлює їх. Мариновані гриби - це завжди смачна закуска до будь-якого гарніру.

Інгредієнти

  • Білий оцет - 1 л.
  • Сухе біле вино - 250 мл.
  • Сіль - 1 ст. л.
  • Печериці - 1 кг.
  • Часник - 2 зубчика
  • Зелень кропу - 1 ст. л.
  • Цедра лимона - 3 широких смужки
  • Лавровий лист - 1 шт.
  • Оливкова олія - 500 мл.

Етапи приготування

  • 01

    Печериці почистити, порізати навпіл. Часник тонко порізати.

  • 02

    Подрібнити зелень, зняти цедру з лимона. Змішати оцет, вино, цедру лимона і половину кількості солі в каструлі. Нагріти, але не дати закипіти. Додати печериці, дати закипіти на повільному вогні і при слабкому кипінні готувати хвилин 5 або поки не стануть м'якими.

  • 03

    Відкинути на друшляк. Поки киплять печериці у великій ємності змішати часник, зелень, лавровий лист і сіль, що залишилася.

  • 04

    У ємність з пряною сумішшю додати ще гарячі печериці. Добре перемішати. Відправити гриби в суміш у гарячу стерилізовану банку. Нагріти олію, гарячою олією дуже акуратно залити гриби.

  • 05

    Має вистачити, щоб повністю покрити печериці (але повинно залишитися приблизно 1 см. до кришки). Відразу ж закрити кришкою. Перевернути. Дати охолонути.