Мариновані корнішони по-французьки
Кількість порцій - 2
Час приготування - 25 хв

Мариновані корнішони по-французьки

Мариновані корнішони по-французьки - це чудова пісна закуска французької кухні, яку легко можна приготувати в звичайних домашніх умовах. Корнішони - від французького «cornichon» - це маленькі тверді, хрусткі огірки довжиною від 3 до 9 см. Вони дуже смачні і дієтичні. У них міститься велика кількість корисних мінеральних речовин. Приправа для маринованих корнішонів може бути найрізноманітнішою: цибуля, часник, гвоздика, лавровий лист, естрагон, коріандр. Готові мариновані корнішони можна використовувати як інгредієнт для салатів, а також в якості звичайної холодної закуски або як гарнір до картоплі.

Інгредієнти

  • Корнішони - 450 г.
  • Сіль крупна - 1 ст. л.
  • Естрагон - 1 стебло
  • Часник - 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста - 100 г.
  • Перець чорний горошком - 10 шт.
  • Лавровий лист - 1 шт.
  • Гвоздика - 3 шт.
  • Оцет - 600 мл.

Етапи приготування

  • 01

    Викласти корнішони в миску, додати сіль. Перемішати, після чого викласти на рушник, зв'язати рушник за кути, підвісити над раковиною на 2 години (або покласти рушник із корнішонами в сито).

  • 02

    У літрову банку покласти естрагон, викласти шарами корнішони, зверху цибулю і нарізаний на чотири частини часник. Всипати спеції. У банці повинно залишитися 1-2 см. вільного місця.

  • 03

    Вилити оцет у каструлю, поставити на вогонь, довести до кипіння, вилити в банку з корнішонами, повинно залишитися 1 см. вільного місця. Поставити на 3 тижні в темне прохолодне місце.