Хочете жити довго - вживайте імбир. Білий корінь містить суцільні вітаміни, амінокислоти, антиоксиданти, мікроелементи. Подумати тільки, ще в ІІІ столітті до н.е. почали проводиться дослідження корисності унікального кореня. Імбир за своїми корисними властивостями можна порівняти з часником, він так само знищує мікроби і підвищує імунітет. Проте, на відміну від часнику, має приємніший аромат. У кулінарії пекучий корінь застосовують дуже давно, наприклад в Японії він є обов'язковим продуктом в суші. Із-за використання сирої риби, пряність виступає захистом від мікробів, маючи бактерицидну дію. Цікаво, але при маринуванні, імбир зберігає усі свої корисності, тому любителі гостренької приправи можуть запастися нею на декілька місяців і насолоджуватися стравами з її участю.
Очистити імбир (клубень) від шкірки. Нарізати кружечками. Висипати в каструлю. А потім залити окропом.
Посолити. Далі перемішати. Варити 4 хвилини. Після, злити воду і остудити.
Приготувати маринад: розчинити цукор у гарячій обов'язково кип'яченій воді. Влити оцет і вино. Розмішати.
Скласти імбир у банку. Залити маринадом. Закрити кришкою і залишити на 3 дні у прохолодному місці.