Мариновані яйця
Кількість порцій - 6
Час приготування - 50 хв

Мариновані яйця

Яйця - це найдавніший і найпопулярніший продукт на землі. На його основі готують мало чи не 90 відсотків усіх страв на землі. Яйце дуже корисний продукт. У яйці міститься велика кількість вітамінів, білка, мінералів і мікроелементів, які вкрай необхідні для нормальної життєдіяльності організму. Яйця багаті вітамінами А, Е, D, В12, В3, а також магнієм, калієм, фосфором, залізом і кальцієм. До речі, такі мариновані яйця є відмінною закускою. Вважається, що батьківщиною такого делікатесу є Великобританія. Дуже часто мариновані яйця подають в англійських пабах, барах. Подавати такі яйця слід з гірчицею і хлібом з вершковим маслом. Приємного апетиту!

Інгредієнти

  • Яйця - 12 шт.
  • Вода - 1 л.
  • Сіль - 3 ст. л.
  • Перець гострий - 2 стручка
  • Цибуля - 1 шт.
  • Лавровий лист - 1 шт.
  • Чебрець - 1 гіл.
  • Кмин - 1 ч. л.

Етапи приготування

  • 01

    У воду насипати 3 столові ложки солі, покласти одну гілочку чебрецю, цибулину, лавровий лист, гострі перці та чайну ложку кмину.

  • 02

    Яйця залити холодною водою.

  • 03

    Каструльку з маринадом і каструльку з яйцями поставити на вогонь, довести до кипіння і варити 10 хвилин на маленькому вогні.

  • 04

    Яйця викласти в холодну воду, а маринад залишити охолоджуватися.

  • 05

    Шкаралупу яєць надломати, постукавши чайною ложечкою, і скластись яйця в банку.

  • 06

    Залити охолодженим маринадом разом із прянощами і поставити в холодильник на два дні.