Яйця - це найдавніший і найпопулярніший продукт на землі. На його основі готують мало чи не 90 відсотків усіх страв на землі. Яйце дуже корисний продукт. У яйці міститься велика кількість вітамінів, білка, мінералів і мікроелементів, які вкрай необхідні для нормальної життєдіяльності організму. Яйця багаті вітамінами А, Е, D, В12, В3, а також магнієм, калієм, фосфором, залізом і кальцієм. До речі, такі мариновані яйця є відмінною закускою. Вважається, що батьківщиною такого делікатесу є Великобританія. Дуже часто мариновані яйця подають в англійських пабах, барах. Подавати такі яйця слід з гірчицею і хлібом з вершковим маслом. Приємного апетиту!
У воду насипати 3 столові ложки солі, покласти одну гілочку чебрецю, цибулину, лавровий лист, гострі перці та чайну ложку кмину.
Яйця залити холодною водою.
Каструльку з маринадом і каструльку з яйцями поставити на вогонь, довести до кипіння і варити 10 хвилин на маленькому вогні.
Яйця викласти в холодну воду, а маринад залишити охолоджуватися.
Шкаралупу яєць надломати, постукавши чайною ложечкою, і скластись яйця в банку.
Залити охолодженим маринадом разом із прянощами і поставити в холодильник на два дні.