Маринований кисломолочний сир
Кількість порцій - 8
Час приготування - 30 хв

Маринований кисломолочний сир

Сир - це корисний продукт. Про його користь і дивовижні властивості людині відомо давним-давно. Кальцій, що міститься в сирі служить для зміцнення зубів і кісткової системи, фосфор - для утворення кісткової тканини, амінокислоти - для обміну жирів і білків. Холін же покращує роботу нервової системи. Тому щодня вживати сир рекомендується вагітним жінкам, дітям і літнім людям. Сьогодні ми вам представляємо рецепт прекрасної закуски на основі цього корисного продукту. Маринований сир - це чудова закуска. Її можна вживати ще і як пікантне доповнення до легких овочевих салатів. Дуже рекомендуємо приготувати таку страву.

Інгредієнти

  • Кисломолочний сир (будь-який) - 400 г.
  • Оливкова олія - за смаком
  • Часник - 6 зуб.
  • Гострий перець - 0, 25 шт.
  • Розмарин - за смаком
  • Духмяний перець горошком - 2 ч. л.

Етапи приготування

  • 01

    Сир нарізати кубиками.Часник очистити і нарізати тонкими пелюстками. Запашний перець подрібнити в ступці. Гострий перчик вимити, обсушити серветкою і нарізати тонкими кільцями.

  • 02

    У банку скласти кубики сиру, пересипаючи сир часником, розмарином (або іншими травами), запашним перцем, перцем горошком.Залити сир оливковою або соняшниковою олією, щоб вона покривала сир.

  • 03

    Закрити банку кришкою і прибрати в холодильник на 1-2 доби, щоб сир добре промаринувався.