Ми стали кращими
Icon
Спробуйте новий дизайн, що став чистішим та кращим, а також був адаптованим для мобільних пристроїв
Спробувати новий дизайн
Час до закриття найближчого вікна доставки Рус Укр Eng
Головна Рецепти › Масала чай
Масала чай

Масала чай

Масала – це відомий на весь світ індійський пряний напій на основі молока і різних спецій. Його традиційно готують до звичайної сімейної трапези, а також підносять до особливої нагоди – приходу гостей. Крім того, що масала досить цікава, так би мовити пікантна і багатогранна на смак, вона ще й корисна, особливо для тих, хто стежить за своєю вагою. Всім відомо, що спеції значно прискорюють обмінні процеси в організмі. Тому для людей, які дотримуються дієти і буквально рахують з'їдені калорії, масала стане чудовою знахідкою, розуміється, якщо використовувати в приготуванні знежирене молоко, а цукор замінити корисним і натуральним підсолоджувачем – медом. Приємного чаювання.

Кількість порцій 2
Час приготування 15 хв

  1. 1. Чай чорний — 2 ст. л.
  2. 2. Кардамон — 2 шт.
  3. 3. Перець чорний горошком — 2 шт.
  4. 4. Молоко — 240 мл
  5. 5. Цукор — за смаком
  6. 6. Кориця в паличках — 1 шт
  7. 7. Гвоздика — 2 шт
  8. 8. Вода — 480 мл

Етапи готування

  1. Насипати в невелику каструлю індійський чорний чай, цукор і спеції.

  2. Залити водою, поставити на вогонь і довести до кипіння.

  3. Додати молоко, варити ще 5 хвилин.

  4. Процідити через дрібне сито.

  5. Подавати чай гарячим.