Сир маскарпоне по-домашньому
Кількість порцій - 12
Час приготування - 1 г

Сир маскарпоне по-домашньому

Завжди мріяли навчитися готувати домашній сир? Тоді Ви за адресою. Пропонуємо Вашій увазі рецепт італійського сиру маскарпоне по-домашньому. Він неймовірно простий у приготуванні, адже до його складу входить всього лише два інгредієнти – вершки і лимонний сік. Ніжна, кремоподібна консистенція незвичайно смачного вершкового сиру з легкою кислинкою не залишить нікого байдужим. Маскарпоне відмінно підійде для приготування не тільки десертів, але і других страв. А бутерброди з домашнім маскарпоне – справжня смакота. І наостанок порада: важливо не перетримати вершки на вогні, інакше у сиру буде варений смак.

Інгредієнти

  • Вершки 33% - 1 л.
  • Лимонний сік - 2 ст. л.

Етапи приготування

  • 01

    Марлю скласти в п'ять шарів. Лимон розрізати навпіл і видавити 2 ст. л. соку.

  • 02

    Вершки налити в чисту каструлю і поставити на водяну баню. Нагріти вершки майже до кипіння. Влити 2 ст. л. лимонного соку, перемішати і гріти ще 10 хвилин, періодично помішуючи.

  • 03

    Вершки повинні трохи загуснути. Зняти з водяної бані, накрити кришкою і залишити остигати.

  • 04

    Сито або друшляк застелити складеною марлею і вилити в неї вершки. Підвісити марлю з вершками і дати стекти сироватці, годин 10-12.

  • 05

    Перекласти готовий сир в щільно закриту тару і зберігати до вживання в холодильнику.