М’ясні кульки
Кількість порцій - 5
Час приготування - 45 хв

М’ясні кульки

Подібна м'ясна страва – оригінальний спосіб урізноманітнити Ваш звичний раціон і трохи відпочити від котлеток, що приїлися. Це ні фрикадельки, ні тефтелі, ні їжачки, які готуються з додаванням капусти і рису, а класичні кульки з м'ясного фаршу, вимоченого в молоці хліба і ріпчастої цибулі – нічого зайвого. Смачні та швидкі кульки зі свинини підійдуть для сімейного обіду або вечері. А до них – будь-який гарнір або овочевий салат за Вашим бажанням. Розбавити насичений смак соковитої свинини можна за допомогою ароматного вершкового, сметанного (або томатного) соусу з рубаною зеленню. Подавати його можна в окремій ємності або полив соусом м'ясні кульки. Приємного Вам апетиту.

Інгредієнти

  • Білий хліб - 200 г
  • Свинина - 700 г
  • Сіль - за смаком
  • Цибуля ріпчаста - 100 г
  • Молоко - 150 мл
  • Куряче яйце - 1 шт.
  • Перець чорний мелений - за смаком
  • Соняшникова рафінована олія - 150 мл

Етапи приготування

  • 01

    Білий хліб нарізаємо невеликими шматочками і заливаємо молоком.

  • 02

    М'якоть свинини нарізаємо невеликими шматочками.

  • 03

    Пропускаємо свинину через велику насадку-решітку м'ясорубки. Також пропускаємо замочений білий хліб

  • 04

    Замішуємо у фарш яйце, додаємо сіль і чорний мелений перець.

  • 05

    Ріпчасту цибулю чистимо і подрібнюємо.

  • 06

    Обсмажуємо цибулю до золотистого кольору на соняшниковій рафінованій олії.

  • 07

    Перекладаємо остиглу цибулю зі сковорідки у фарш.

  • 08

    Вимішуємо фарш до однорідної консистенції. Накриваємо миску з фаршем харчовою плівкою і ставимо в холодильник мінімум на 30 хвилин.

  • 09

    Через 30 хвилин фарш дістаємо і вологими руками формуємо кульки розміром трохи більші, ніж волоський горіх.

  • 10

    Обсмажуємо м'ясні кульки на соняшниковій рафінованій олії спочатку з одного боку.

  • 11

    Коли м'ясні кульки стануть золотистими, то перевертаємо їх на іншу сторону і також обсмажуємо до апетитної скоринки.