М'ясні стейки в мандариновому маринаді
Кількість порцій - 4
Час приготування - 15 хв

М'ясні стейки в мандариновому маринаді

У першу чергу, хочеться відзначити, що настільки незвичайне поєднання м'ясного стейка і мандаринового маринаду хоч і здається на перший погляд несумісним, проте виходить гармонійним і пікантним на смак. Так би мовити, на східний манер. А все завдяки унікальним властивостям мандаринів: за короткий час кисло-солодкий мандариновий сік здатний розм'якшити будь-яке м'ясо, зробивши його дивовижно ніжним і соковитим, а ще дуже ароматним. Потім необхідно визначитися з м'ясом. Найкращий варіант м'яса для подібної страви з позиції співвідношення м'якості, соковитості і жирності – звичайно ж, свинина. Але можна вибрати і дієтичний варіант: куряча грудка або теляча вирізка. У будь-якому випадку виходить ну дуже смачно.

Інгредієнти

  • М'ясо - 640 г.
  • Мандарини - 300 г.
  • Соус соєвий - 50 мл.
  • Імбир - 10 г.
  • Олія рослинна - 20 мл.
  • Сіль - за смаком
  • Перець мелений - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Очистити мандарини, розібрати на часточки, очистити часточки від плівок. Вичавити з мандаринів сік. Імбир натерти на тертці. Змішати сік з соусом, імбиром і олією.

  • 02

    Замаринувати стейки в маринаді протягом години. Потім дістати і обсмажити з двох боків до золотистого кольору. Обсмажувати з кожного боку від 3 до 5 хвилин.