М'ясо з апельсинами
Кількість порцій - 4
Час приготування - 2 г

М'ясо з апельсинами

Які ж смачні та духмяні ці шматочки свинини запечені в духовці, вони так і просяться до рота при кожному погляді на них. При споживанні такої страви ми отримуємо максимум корисних та поживних властивостей. Таке поєднання інгрідієнтів, безумовно, наповнить нашу страву приємним ароматом. А використання свіжого апельсинового соку збільшить корисність м'яса та надасть йому чудового смаку. Крім того, апельсиновий сік характеризується не лише прекрасними смаковими властивостями, а й лікувальними. Цілющі якості цього дивовижного фрукта з якого ми і отримуємо наш сік, включають в себе здатність підвищувати імунітет, покращувати апетит та знижувати втомлюваність. Тому готуючи цю смачну страву, ви отримаєте не лише можливість посмакувати нею, а й отримати букет вітамінів та корисних речовин.

Інгредієнти

  • М'ясо свинини (шийка, карбонат, окіст) - 500 г.
  • Апельсиновий сік - 375 мл.
  • Гірчиця - 7 г.
  • Мед - 7 г.
  • Зубчик часнику - 1 шт.
  • Зелень - за смаком
  • Сіль - за смаком
  • Апельсин - 2 шт.

Етапи приготування

  • 01

    М'ясо промити, позбавитися усіх плівок та лишнього жиру, після чого порізати на шматки товщиною приблизно 2 см.

  • 02

    Кожен шматочок злегка відбити, посолити і обсмажити в глибокій сковорідці з обох сторін до появи шкірочки (всередині м'ясо повинне залишатися соковитим, майже сирим). Часник очистити, порізати тонкими пластинками та додати до м'яса, потрусити сковорідку, щоб м'ясо змішалося з часником, зменшити вогонь і продовжувати смажити ще не більше 3-5 хвилин, перевертаючи м'ясо з однієї сторони на іншу, щоб воно не підгоріло.

  • 03

    Залити в сковорідку з м'ясом свіжий апельсиновий сік, додати готову гірчицю, мед, добре перемішати. Зменшити вогонь та тушкувати під кришкою 30-40 хвилин або стільки часу, скільки буде потрібно для уварювання соусу в сковорідці приблизно на половину.

  • 04

    В цей час, потрібно очистити апельсин. Для цього гострим ножем зрізати шкірку разом з білими волокнами. Потім очистити кожну апельсинову часточку від плівки.

  • 05

    Після того, як соус увариться наполовину, викласти на сковорідку очищені апельсини, струснути сковорідку, щоб м'ясо і апельсини змішалися, накрити кришкою і залишити на маленькому вогні ще близько 15 хвилин. Слідкувати, щоб м'ясо не пригорало. Інакше, зменшити час приготування. Готове м'ясо викласти на тарілку, полити соусом та прикрасити свіжими та смаженими апельсинами.