Смачні домашні тефтелі бувають до статі і з першими стравами (з супами), і також можна подавати їх з гарнірами. Тефтельки в горщиках виходять ще смачнішими, ніж звичайні, тому що в такому вигляді добре просочуються соусом. Крім того, така старва виходить досить ситною. Подивіться тільки на рецепт соусу, в якому і гриби, і цибуля, і сметана. Всі ці інгредієнти по-своєму корисні і потрібні для цыэъ страви. Тому ви можете робити такі тефтельки до будь-якого свята і не тільки. Тому що виглядають вони дуже по-домашньому і створюють навколо себе таку ж атмосферу. Дуже гарна домашня страва, яка сподобається всім і кожному.
1 цибулину очистити від лушпиння, і дрібно нарізати.
Нарізану цибулю і трохи сметани додати до фаршу з рисом і гарненько перемішати.
Другу цибулину також очистити і нарізати дрібними кубиками, а моркву натерти на середній терці.
Печериці промити під водою і нарізати тонкими часточками.
На сковороді трохи обсмажити печериці, цибулю і моркву на оливковій олії. Потім додати ще трохи сметани і томатний соус. Тушити приблизно 2-3 хвилини.
Із фаршевої суміші зліпити тефтелі і відварити їх.
Далі тефтелі потрібно викласти в глиняні горщики і додати до них піджарку з овочів.
У кожен горщик налити овочевий бульйон так, щоб тефтелі не були повністю покриті ним.
Додати в горщики спецій на свій розсуд. Горщики поставити приблизно на 30 хвилин у розігріту до 190°C духовку. За 5 хвилин до закінчення, можна в горщики додати по кілька лаврових листів.
Тефтелі можна подавати, розклавши їх по тарілках або ж прямо в горщиках.