Тефтелі в горщиках
Кількість порцій - 5
Час приготування - 50 хв

Тефтелі в горщиках

Смачні домашні тефтелі бувають до статі і з першими стравами (з супами), і також можна подавати їх з гарнірами. Тефтельки в горщиках виходять ще смачнішими, ніж звичайні, тому що в такому вигляді добре просочуються соусом. Крім того, така старва виходить досить ситною. Подивіться тільки на рецепт соусу, в якому і гриби, і цибуля, і сметана. Всі ці інгредієнти по-своєму корисні і потрібні для цыэъ страви. Тому ви можете робити такі тефтельки до будь-якого свята і не тільки. Тому що виглядають вони дуже по-домашньому і створюють навколо себе таку ж атмосферу. Дуже гарна домашня страва, яка сподобається всім і кожному.

Інгредієнти

  • Фарш із рисом - 500 г.
  • Морква - 2 шт.
  • Печериці - 300 г.
  • Ріпчаста цибуля - 2 шт.
  • Бульйон овочевий - 1 л.
  • Томатний соус - 3 ст. л.
  • Сметана - 2 ст. л.
  • Оливкова олія - за смаком
  • Спеції (базилік, коріандр і т.д.) - за смаком
  • Лавровий лист - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    1 цибулину очистити від лушпиння, і дрібно нарізати.

  • 02

    Нарізану цибулю і трохи сметани додати до фаршу з рисом і гарненько перемішати.

  • 03

    Другу цибулину також очистити і нарізати дрібними кубиками, а моркву натерти на середній терці.

  • 04

    Печериці промити під водою і нарізати тонкими часточками.

  • 05

    На сковороді трохи обсмажити печериці, цибулю і моркву на оливковій олії. Потім додати ще трохи сметани і томатний соус. Тушити приблизно 2-3 хвилини.

  • 06

    Із фаршевої суміші зліпити тефтелі і відварити їх.

  • 07

    Далі тефтелі потрібно викласти в глиняні горщики і додати до них піджарку з овочів.

  • 08

    У кожен горщик налити овочевий бульйон так, щоб тефтелі не були повністю покриті ним.

  • 09

    Додати в горщики спецій на свій розсуд. Горщики поставити приблизно на 30 хвилин у розігріту до 190°C духовку. За 5 хвилин до закінчення, можна в горщики додати по кілька лаврових листів.

  • 10

    Тефтелі можна подавати, розклавши їх по тарілках або ж прямо в горщиках.