Ми стали краще
Icon
Спробуйте новий дизайн, що став чистішим та кращим, а також був адаптованим для мобільних пристроїв
Спробувати новий дизайн
Час до закриття найближчого вікна доставки Рус Укр Eng
Головна Рецепти › Курка по-середземноморському
Курка по-середземноморському

Курка по-середземноморському

Тим, хто віддає перевагу курячому м'ясу, безумовно сподобається рецепт "Курка по-середземноморському". Дуже смачна страва з курки, в міру гостра, з пікантним смаком. Любителі швидких, але смачних вечерь можуть бути впевнені, що приготування не займе у них багато часу, а результатом вони будуть приємно здивовані. Цибуля і помідори створять густий овочевий соус для курки. Оливки додадуть страві чудовий аромат і смак. Треба відзначити, що оливки підійдуть будь-які, наприклад, оливки, фаршировані лимоном. Замість курячих гомілок можна використовувати курячі крильця. До столу курку по-середземноморському можна подати з грецькими коржами, рецепт приготування яких додається.

Кількість порцій 10
Час приготування 60 хв

  1. 1. Куряча гомілка — 10 шт.
  2. 2. Помідори — 3 шт.
  3. 3. Цибуля — 2 шт.
  4. 4. Часник — 4 зубчика
  5. 5. Оливки — 20 шт.
  6. 6. Зелень — за смаком
  7. 7. Соняшникова олія — за смаком
  8. 8. Борошно — 250 г.
  9. 9. Тепла вода — 175 мл.
  10. 10. Дріжджі — 1/4 ч. л.
  11. 11. Цукор — 1/4 ч. л.
  12. 12. Сіль — за смаком

Етапи готування

  1. Обсмажити гомілки в сковороді по 2 хвилини з кожного боку до легкої золотистої скоринки на соняшниковій олії і викласти м'ясо в окрему миску.

  2. Помідори обдати окропом, зняти шкірку і нарізати дрібними кубиками, цибулю нарізати півкільцями, часник подрібнити.

  3. У сковороді, де обсмажувалася курка, додати помідори і цибулю, і тушкувати близько 5 хвилин.

  4. Додати в сковороду курку і готувати ще 15 хвилин.

  5. Додати часник, оливки, зелень і залишити на малому вогні, на 10 хвилин.

  6. Для приготування коржів перемішати борошно, теплу воду, дріжджі, сіль, цукор.

  7. Скачати тісто в кулю, накрити рушником і залишити на 20 хвилин.

  8. Розділити тісто на 4 частини, розкачати на коржі і обсмажити на сухій сковороді.