Медовий пиріг зі сметанним кремом (рецепт для мікрохвильовки)
Кількість порцій - 6
Час приготування - 20 хв

Медовий пиріг зі сметанним кремом (рецепт для мікрохвильовки)

Медовий пиріг або торт - входить в десятку найпопулярніших рецептів для любителів солодкого. Головним інгредієнтом є мед. Присутність меду надає пирогу унікальний смак, особливий аромат і гарний колір. А також не варто забувати про поживні та лікувальні властивості меду. Зазвичай використовується рідкий мед. Якщо в наявності дуже густий мед, то його слід попередньо розтопити на водяній бані. Відносно крему для пирога: існує величезна кількість його різновидів. Найпопулярнішим є сметанний. Він зробить ваш пиріг м'яким і повітряним, швидко просочивши його.

Інгредієнти

  • Яйце - 2 шт.
  • Цукор - 200 г.
  • Мед - 60 г.
  • Сода - 5 г.
  • Молоко - 45 г.
  • Борошно - 30 г.
  • Желатин - 20 г.
  • Ванільний цукор - 10 г.
  • Чорниці - 50 г.
  • Сметана - 500 г.
  • Олія - 30 г.
  • Манна крупа - 40 г.
  • Оцет - 5 г.
  • Вершкове масло - 80 г.

Етапи приготування

  • 01

    Спочатку потрібно яйця розтерти з 0,5 склянки цукру і вершковим маслом. Додати мед та соду погашену оцтом - все добре розмішати. Влити молоко. Всипати борошно та ще раз добре перемішати, можна міксером.

  • 02

    Форму змастити олією, трохи посипати манною крупою (щоб потім без зусиль дістати пиріг з форми) та вилити тісто. Залишити його відпочити на 15-20 хвилин. Випікати в мікрохвильовій пeчіі 10 хвилин на потужності 800 Вт.

  • 03

    Желатин розчинити в 0,5 склянки холодної води та поставити у мікрохвильову піч на кілька секунд до повного розчинення. Збити сметану з 0,5 склянки цукру та ванільним цукром, і додати охолоджений желатин.

  • 04

    Полити пиріг сумішшю, що вийшла, посипати чорницями та поставити на кілька годин в холодильник. Дістати пиріг. Та перевернути його.