Медово-гірчична заправка для салату
Кількість порцій - 4
Час приготування - 15 хв

Медово-гірчична заправка для салату

Зазвичай легкі не ситні салати заправляють такими ж низькокалорійними заправками, щоб вся страва несла тільки користь організму. І якщо оливкове масло і сметана - це вже класика для заправки салату, то медово-гірчичний соус - це вже набагато цікавіше. Головною перевагою цієї заправки те, що всі інгредієнти натуральні і по-своєму корисні. Наприклад мед. Всі знають про його цілющі властивості. Мед відшкодовує нестачу глюкози в організмі, тільки природним шляхом. При цьому він не позначається на фігурі. А часник - це ж натуральний афродизіак. А ще, цю заправку можна зберігати в холодильнику не одну годину, щоб мати завжди під рукою смачний соус.

Інгредієнти

  • Мед - 1 ст. л.
  • Гірчиця зерниста - 1 ст. л.
  • Гірчиця діжонська - 1 ч. л.
  • Олія оливкова - 2 ст. л.
  • Оцет винний червоний - 1 ст. л.
  • Часник - 1 шт.
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний свіжомелений - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    У мисці змішати мед, обидва види гірчиці, оцет.

  • 02

    Часник очистити, подрібнити, додати в миску до решти інгредієнтів, все ретельно перемішати.

  • 03

    Збиваючи, обережно ввести оливкову олію, після - посолити і поперчити.