Медові іриски
Кількість порцій - 10
Час приготування - 35 хв

Медові іриски

Справжнісінькі медові іриски, смак яких нам добре знайомий з дитинства, можна приготувати в звичайних домашніх умовах. Для тих, у кого мед викликає алергію, рекомендуємо замінити його відповідною кількістю цукру. Найголовніше в приготуванні ірисок - це дійти до потрібної консистенції солодкої маси. Деко застеляють пергаментом, який добре промаслюється, щоб він не прилип до цукерок. Вже готовий остиглий, але ще м'який ірис, нарізають ножем або оформляють будь-якою формою. Після нарізки іриски залишають для повного охолодження. При бажанні їх можна загорнути у фольгу, пергамент або целофан, в такому вигляді вони можуть зберігатися до 2-х тижнів.

Інгредієнти

  • Цукор - 300 г.
  • Мед - 120 г.
  • Масло вершкове - 120 г.
  • Вершки (жирність 33%) - 250 мл.

Етапи приготування

  • 01

    У ємності змішати мед і цукор. Поставити ємність на повільний вогонь і довести до кипіння.

  • 02

    Після кипіння довести до бурштинового кольору (приблизно 8-10 хвилин).

  • 03

    Тим часом нагріти вершки, але не кип'ятити.

  • 04

    Коли цукрово-медова суміш загусне, викласти в неї масло, порціями, і залити гарячими вершками.

  • 05

    Варити до початку загустіння.

  • 06

    Деко вистелити папером для випікання, який змастити олією. Вилити суміш в деко і поставити в духовку, розігріту до 180°С і готувати так до стану твердості.

  • 07

    Потім викласти готовий корж на блюдо, нарізати на необхідні форми і залишити іриски остигати.