Мексиканські смажені тамале
Кількість порцій - 10
Час приготування - 2 г 40 хв

Мексиканські смажені тамале

Тамале - одна із самих популярних страв мексиканської кухні. У Мексиці її просто обожнюють. Вікіпедія підказує нам, що тамале - це коржик із кукурудзяної муки, загорнутий кукурудзяним листям і приготований на пару. Перед вживанням кукурудзяне листя знімають. Тамале може містити начинку з м'ясного фаршу, сирів, фруктів або овочів, нерідко з перцем чилі. Варіантів приготування цієї страви безліч. Запропонований рецепт - це всього лише варіація на тему: "Тамале", а саме тамале смажені. Тісто, як і в класичному рецепті, готується з кукурудзяного борошна. Начинка - з м'ясного фаршу. Кукурудзяне листя не використовується. Подавати смажені тамале можна з гострим соусом.

Інгредієнти

  • Фарш м'ясний - 500 г.
  • Борошно кукурудзяне - 500 г.
  • Вода - 600 мл.
  • Вершкове масло - 60 г.
  • Соняшникова олія - за смаком
  • Приправа для м'яса - за смаком
  • Сіль - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Для тіста змішати вершкове масло, борошно і сіль, поступово додаючи теплу воду.

  • 02

    Фарш обсмажити з сіллю та спеціями. Відщипнути шматочок тіста, розім'яти його, зробити коло, викласти в середину ложку м'яса, потім обернути тісто навколо м'яса, формуючи кульку.

  • 03

    Налити в каструлю воду, зверху поставити шумівку. Помістити кульки в шумівку і готувати 2 години.

  • 04

    Вийняти кульки з шумівки, посипати борошном і обсмажити в соняшниковій олії кілька хвилин до коричневого кольору з усіх сторін.