Мексиканський гарячий шоколад
Кількість порцій - 4
Час приготування - 25 хв

Мексиканський гарячий шоколад

У Вас поганий настрій? Чашка гарячого шоколаду допоможе підбадьоритися і подивитися на свої проблеми по-іншому: може, не так все й погано? Здатність шоколаду в цілому і гарячого шоколаду зокрема покращувати настрій, стимулювати розумову діяльність, підвищувати життєвий тонус, збільшувати працездатність відома всім. Якщо хочете приготувати по-справжньому смачний гарячий шоколад, придбайте плитку чорного шоколаду без добавок. Вміст какао повинен бути не менше ніж 60%. Від вибору цього інгредієнта буде залежати смак приготованих Вами ласощів. Найголовніше правило: гарячий шоколад готують на маленькому вогні.

Інгредієнти

  • Молоко - 1 л.
  • Цукор коричневий - 100 г.
  • Шоколад чорний - 100 г.
  • Кориця - 1 ч. л.
  • Сіль - 1 щіпка
  • Цукор ванільний - 1 ч. л.
  • Палички кориці - 4 шт.

Етапи приготування

  • 01

    У каструлі змішати молоко, коричневий цукор, невеликі шматочки шоколаду, мелену корицю, сіль і ванільний цукор.

  • 02

    Поставити на повільний вогонь і мішати, поки шоколад повністю не розтопиться.

  • 03

    Прибрати з вогню і збити для утворення пінки за допомогою венчика. Прикрасити стакани паличками кориці при подачі на стіл.