Як відомо, мексиканці - народ гарячий, з вогненним темпераментом. Ну а який народ, така і кухня. Тому будьте готові, що в стравах, у яких батьківщина Мексика, дуже багато різних приправ, які насичують страву до неможливості. Можна навіть сказати, що страви Мексики - на любителя. Але якщо підійти до питання з розумом, то можна отримати дуже смачний соус, який буде до речі до багатьох страв. У рецепті сказано, що можна подавати мексиканський соус до тортильяс або чіпсів. Але це далеко не весь перелік. Адже гострі соуси любить і м'ясо, і овочі, і навіть деякі гарніри. Тому такий соус точно не залежиться у вашому холодильнику - від підійде до всього.
В невеликій кастрюлі змішати тверді сири, вершки та чайну ложку порошку чілі. Варити суміш на середньому вогні близько 6 хвилин, постійно помішуючи, щоб сир розплавився.
Зняти з вогню, додати нарізані помідори, болгарські перці (краще зелені) та перець чилі, почищений від насіння та дрібно порізаний. Слід мати на увазі, що існує кілька сортів та розмірів чилі і всі вони відрізняються ароматом та ступенем гостроти.
Перелити соус в соусник. Подавати з тортільяс чи чіпсами. Тортільяс - тонкі коржики з кукурудзяного чи пшеничного борошна, що вживається головним чином у Мексиці.