Мексиканська кесаділья з куркою, сиром та соусом сальса
Кількість порцій - 4
Час приготування - 25 хв

Мексиканська кесаділья з куркою, сиром та соусом сальса

Кесаділья - традиційна іспанська страва. Незважаючи на складну для нас назву, готується вона дуже легко і швидко. По суті, кесаділья - це один з варіантів знаменитого мексиканського коржа під назвою тортілья. У цьому випадку її складають навпіл і обов'язково додають до начинки сир. Коржі для її приготування можна брати як пшеничні, так і кукурудзяні. Кесаділья - це просто, поживно і смачно. Ось як пропонує її приготувати шеф-кухар Ілля Сьомін.

Інгредієнти

  • Тортілья - 2шт
  • Сир Чеддер тертий - 200г
  • Сметана - 100г
  • М'ясо, обрізане з курячих стегенець - 400г
  • Оливкова олія - 34г
  • Бульйон курячий - 100г
  • Цибуля синя - 50г
  • Часник - 8г
  • Чилі консервований подрібнений - 100г
  • Помідори чері - 50г
  • Борошно пшеничне - 5г
  • Суміш спецій для курки - за смаком
  • Кінза - за смаком
  • Зелена цибуля - за смаком
  • Сіль - за смаком
  • Перець - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Приготуйте курячий бульйон з обрізаних стегенець.

  • 02

    Приготуйте соус сальса: подрібніть помідори чері, цибулю, подрібніть часник і кінзу, перемішайте, посоліть, поперчіть і залиште на 20 хвилин.

  • 03

    Шматочки м'яса обсмажте на оливковій олії до рум'яної кірочки. Додайте спеції, борошно, влийте бульйон і протушкуйте. Викладіть готове м'ясо і злийте соус зі сковороди.

  • 04

    На гарячій сковороді розігрійте тортілью, посипте її чеддером, зеленою цибулею, викладіть шматочки курки. Додайте по ложці сальси і соусу з-під м'яса, знову посипте сиром і накрийте другим коржем зверху.

  • 05

    Переверніть кесаділью, щоб друга сторона теж підрум'янилась. Розріжте і при подачі додайте сальси і сметани.