М'ясо з цибулею і морквою
Кількість порцій - 2
Час приготування - 50 хв

М'ясо з цибулею і морквою

Для кулінара хороший шматок м'яса майже як чистий аркуш для письменника: дивишся і ламаєш голову, що б такого з нього створити. Хотілося б, щоб у результаті вийшов якщо не шедевр, то хоча б ситний обід. Пропонуємо позбутись творчих терзань і все спростити. Берете такі елементарні інгредієнти, як морквина і цибулина, і дотримуєтесь нашого рецепту. На гарнір добре подати рисову локшину, з нею страва буде більш оригінальною, хоча цілком можна використовувати і щось звичніше - картоплю, макарони або рис.

Інгредієнти

  • М'ясо (свинина, яловичина, баранина, курятина, індичатина) - 500 г
  • Морква - 2 шт.
  • Цибуля - 2 шт.
  • Часник - 4 зубчики
  • Сіль - за смаком
  • Мелений чорний перець - за смаком
  • Соєвий соус - 3 ст.л.
  • Рослинна олія для підсмажування - 80 мл
  • Зелена цибуля для подачі - за смаком
  • Рисова локшина для гарніру - 250 г

Етапи приготування

  • 01

    Цибулю дрібно поріжте.

  • 02

    Моркву натріть на середній терці.

  • 03

    У сковороді розігрійте олію і обсмажте у ній цибулю до м'якості.

  • 04

    Потім додайте моркву і злегка її обсмажте.

  • 05

    Тим часом м'ясо промийте і наріжте невеликими кубиками. Додайте його в сковороду до цибулі і моркви, посоліть і поперчіть за смаком, накрийте кришкою і смажте, періодично помішуючи, на середньому вогні близько 30 хвилин.

  • 06

    Приблизно за 10 хвилин до готовності м'яса влийте соєвий соус (це не обов'язковий інгредієнт).

  • 07

    Часник дрібно поріжте і додайте його до м'яса за 3-4 хвилини до готовності. Перемішайте і продовжуйте тушкувати.

  • 08

    Зелену цибулю дрібно поріжте.

  • 09

    Приготуйте будь-який гарнір на ваш вибір.

  • 10

    Розкладіть по тарілках гарнір і м'ясо, посипте зеленою цибулею і подавайте.