Печиво – випічка універсальна. Для її приготування достатньо лише правильно замісити тісто. Не обходиться і без різноманітних добавок. Всього одне просте доповнення до класичного, в загалі-то, рецепту пісочного печива – і ось Вам вже нові солодощі. Додайте в тісто пучечок запашної м'яти, і вона збагатить смак випічки літньою свіжістю і приємним ненав'язливим ароматом. Подавайте таке печиво з молоком або чаєм – буде й зовсім дивовижно. Розсипчаста, ароматна, свіжа випічка, що тане в роті, зникає в лічені хвилини. Але все ж, якщо печиво залишиться, ось Вам порада: зберігайте його в щільно закритій ємності (наприклад, в спеціальній баночці), інакше воно дуже швидко засохне.
Масло залиште для розм'якшення при кімнатній температурі.
Листя м'яти разом з цукром подрібніть блендером.
З'єднайте розм'якшене вершкове масло і м'ятний цукор, перемішайте
У цю масу просійте борошно, перемішайте.
Додайте яйце і вимісіть тісто до однорідності (можна робити це руками).
Отримане тісто ненадовго помістіть в холодильник.
Тим часом духовку розігрійте до 180°C.
З тіста скачайте ковбаску і наріжте її на кружечки.
Противень застеліть папером для випічки і викладіть на нього печиво.
Випікайте в розігрітій духовці близько 20 хвилин - до золотистого кольору.