М'ятне печиво
Кількість порцій - 4
Час приготування - 50 хв

М'ятне печиво

Печиво – випічка універсальна. Для її приготування достатньо лише правильно замісити тісто. Не обходиться і без різноманітних добавок. Всього одне просте доповнення до класичного, в загалі-то, рецепту пісочного печива – і ось Вам вже нові солодощі. Додайте в тісто пучечок запашної м'яти, і вона збагатить смак випічки літньою свіжістю і приємним ненав'язливим ароматом. Подавайте таке печиво з молоком або чаєм – буде й зовсім дивовижно. Розсипчаста, ароматна, свіжа випічка, що тане в роті, зникає в лічені хвилини. Але все ж, якщо печиво залишиться, ось Вам порада: зберігайте його в щільно закритій ємності (наприклад, в спеціальній баночці), інакше воно дуже швидко засохне.

Інгредієнти

  • Вершкове масло - 100 г
  • Пшеничне борошно - 200 г
  • Цукор - 100 г
  • Свіжа м'ята - 30 г (велика жменя)
  • Яйця - 1 шт.

Етапи приготування

  • 01

    Масло залиште для розм'якшення при кімнатній температурі.

  • 02

    Листя м'яти разом з цукром подрібніть блендером.

  • 03

    З'єднайте розм'якшене вершкове масло і м'ятний цукор, перемішайте

  • 04

    У цю масу просійте борошно, перемішайте.

  • 05

    Додайте яйце і вимісіть тісто до однорідності (можна робити це руками).

  • 06

    Отримане тісто ненадовго помістіть в холодильник.

  • 07

    Тим часом духовку розігрійте до 180°C.

  • 08

    З тіста скачайте ковбаску і наріжте її на кружечки.

  • 09

    Противень застеліть папером для випічки і викладіть на нього печиво.

  • 10

    Випікайте в розігрітій духовці близько 20 хвилин - до золотистого кольору.