М'ятний лимонад
Кількість порцій - 10
Час приготування - 25 хв

М'ятний лимонад

Цей лимонад не просто корисний (на відміну від солодкої промислової газованої води) спосіб втамувати спрагу. Ми не побоїмося назвати його вишуканим - цьому епітету цілком відповідає його тонкий м'ятний смак з легкою кислинкою. В принципі і готується він нескладно. До речі, якщо у вас немає цитрус-преса, вичавити сік з лимонів буде легше, якщо перед цим на кілька секунд опустити їх в окріп, або ж покатати по столу, міцно притискаючи долонею. Втім, спробувавши цей чудовий напій, ви вмить забудете про всі технічні моменти його приготування і просто будете насолоджуватися смаком.

Інгредієнти

  • Лимон - 2 шт.
  • М'ята - 1 великий пучок
  • Цукор - 0,5 склянки(можна трохи більше, за смаком)

Етапи приготування

  • 01

    Цукор насипте в каструльку, залийте 2,5 л води і доведіть до кипіння.

  • 02

    Тим часом лимони обдайте окропом, розріжте на половинки і вичавіть сік. Шкірки лимона дрібно наріжте.

  • 03

    М'яту розберіть на листочки.

  • 04

    У каструлю з киплячою водою і цукром покладіть листочки м'яти та лимонні кірки, проваріть 5-7 хвилин.

  • 05

    Зніміть каструлю з вогню і поставте в ємність з холодною водою, щоб швидше остудити відвар.

  • 06

    Охолоджений відвар процідіть, додайте вичавлений лимонний сік, все добре перемішайте і вилийте в глечик або пляшки для зберігання.

  • 07

    Подавайте лимонад охолодженим.