Мідії по-прованськи
Кількість порцій - 6
Час приготування - 30 хв

Мідії по-прованськи

Любителі морської їжі і гурмани будуть просто в захваті від такого рецепта приготування мідій. Та й в принципі будь-яка людина не зможе втриматися, щоб не спробувати дану страву. Мідії по-прованськи відмінно підійдуть, як страва для вечері. Прованс і морепродукти - це класика жанру. У цьому регіоні морепродукти дуже люблять і там їх вміють готувати по-справжньому. Тому даний рецепт прямо з Провансу. Мідії, тушковані в томатному соусі з додаванням інших ароматних інгредієнтів таких, як часник і селера - це не те слово смачно. А аромат мідій не зможе залишити в спокої ні одну ситу душу. Адже, навіть якщо ви не голодні, вдихнувши аромат готової страви, ви вже не втримаєтеся, щоб не з'їсти її - це ми вам гарантуємо.

Інгредієнти

  • Біле вино - 200 г.
  • Цибуля - 1 шт.
  • Мідії - 1 кг.
  • Помідори - 2 шт.
  • Часник - 4 зуб.
  • Петрушка - за смаком
  • Чилі - 1 шт.
  • Сіль - за смаком
  • Перець - за смаком
  • Чебрець - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Очистити цибулю, нарізати кільцями і пасерувати в сковороді з перцем чилі. Додати чебрець.

  • 02

    Помідори обробити окропом, зняти шкірку, видалити насіння, нарізати невеликими шматочками і додати в цибулю. Також додати часник.

  • 03

    Потім в сковороду влити вино і дати покипіти кілька хвилин, також додати мідії, в кінці посолити і поперчити.