Мідії з вином і фенхелем
Кількість порцій - 4
Час приготування - 25 хв

Мідії з вином і фенхелем

Мідії - двостулкові морські молюски, смачний, корисний і недорогий морепродукт, який іноді називають "устрицями для бідняків". У цих дарах моря мінімальний вміст холестерину і висока концентрація якісного білка. Крім цього вони багаті жирними поліненасиченими кислотами омега-3, вітамінами В і Е, йодом, магнієм і кальцієм. Способи приготування мідій дуже різноманітні: їх відварюють, смажать, маринують, коптять, солять, тушкують в різних соусах. У даному рецепті пропонується приготувати мідії з білим вином і фенхелем. Фенхель надасть страві приємний солодкуватий анісовий присмак і запах, а біле вино додасть свою кислинку і збагатить смак Вашої страви.

Інгредієнти

  • Вершкове масло - 3 ст. л.
  • Фенхель - 1 шт.
  • Цибуля-шалот - 2 шт.
  • Мідії - 500 г.
  • Сухе біле вино - 100 мл.
  • Оливкова олія - 3 ст. л.
  • Білий винний оцет - 2 ст. л.
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Розтопити вершкове масло у великій каструлі. Додати подрібнений фенхель, цибулю. Посолити і поперчити за смаком. Готувати протягом 5-6 хвилин, поки овочі не стануть м'якими.

  • 02

    Потім додати мідії, вино. Готувати, поки не розкриються всі мідії.

  • 03

    Далі дістати мідії. Змішати оливкову олію з винним оцетом, додати сіль, перець, добре перемішати. Зверху викласти мідії і полити бульйоном, в якому вони варилися.