Пшоняна каша з гарбузом
Кількість порцій - 4
Час приготування - 1 г 30 хв

Пшоняна каша з гарбузом

Пшоняна каша з гарбузом - найкращий і корисний сніданок як для дорослих, так і для дітей. Давня колоритна страва прийдеться до смаку навіть тим, хто не любить ні кашу, ні гарбуз. Спробуйте приготувати цю солодку, ніжну і пухку кашу за нашим рецептом - і вона назавжди увійде у ваше домашнє меню.До того ж вона дуже корисна, так як пшоно відрізняється низьким вмістом вуглеводів і великою кількістю вітамінів групи В, РР і калію .Про користь гарбуза говорити не доводиться. Він дуже багатий вітамінами К, ТТ, Е, РР і групи В, а за змістом каротину залишає далеко позаду навіть моркву. Тому дієтологи рекомендують вживати в їжу пшоняну кашу з гарбузом дітям, літнім і людям з хворобами серця. Багато представників сильної половини людства не відмовляться від такого сніданку. Не вірите - перевірте!

Інгредієнти

  • Гарбуз - 400 г.
  • Пшоно - 200 г.
  • Молоко - 1 л.
  • Родзинки - 3 ст. л.
  • Цукор - 3 ст. л.
  • Вершкове масло - 50 г.
  • Сіль - за смаком
  • Кориця - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Очистити від шкірки гарбуз і нарізати його невеликими шматочками.

  • 02

    Налити молоко в каструлю і довести до кипіння. Потім покласти в молоко шматочки гарбуза і проварити так 5-10 хвилин.

  • 03

    Додати в каструлю цукор, сіль і корицю.

  • 04

    Потім промити пшоно під водою і теж додати в каструлю. Ретельно перемішати і залишити варитися приблизно 15-20 хвилин.

  • 05

    Після чого зняти каструлю з вогню. Промити родзинки, додати їх до каші і перемішати.

  • 06

    Далі кашу перекласти у форму, призначену для духовки або ж розкласти її по глиняних горщиках.

  • 07

    Зверху на кашу покласти шматочки масла і щільно закрити кришкою або щільно замотати фольгою.

  • 08

    Поставити форму (або горщики) в духовку, розігріту до 180°C і готувати 30 хвилин.