Салат Мімоза
Кількість порцій - 8
Час приготування - 2 г

Салат Мімоза

Ця страва відрізняється високою калорійністю, насиченим смаком, яскравим зовнішнім виглядом і буде доречною на будь-якому святковому столі. Час, витрачений на її приготування, сповна окупиться захопленими відгуками гостей. Гармонійне смакове поєднання перевірених часом інгредієнтів може трохи відрізнятися при заміні сорту сиру або рибної консерви. Тому час від часу міняйте їх, щоб ваш салат кожного разу мав нову гамму і неповторність. Для зниження калорійності цілком доречною буде заміна майонезу на менш жирний, а будь-які експерименти з кількістю і різноманітністю зелені тільки підкреслять вашу винахідливість і вишуканість смаку.

Інгредієнти

  • Яйця - 6 шт
  • Рибні консерви - 1 банка
  • Твердий сир - 150 г
  • Майонез - 250 г
  • Масло вершкове - 100 г
  • Ріпчаста цибуля - 3 середні цибулини

Етапи приготування

  • 01

    Вершкове масло заздалегідь покласти в морозильник.

  • 02

    Яйця опустити в каструлю з водою. Поставити каструлю на середній вогонь, довести до кипіння. Продовжувати варити не більше 10 хв. Готові яйця перекласти в каструлю з холодною водою. Дати охолонути, очистити. Розділити яйця на білки і жовтки. Білки дуже дрібно нарубати ножем. Жовтки розім'яти виделкою. Тарілки з білками і жовтками накрити.

  • 03

    Цибулю очистити, дуже дрібно нарубати ножем або натерти на крупній тертці.

  • 04

    Сир натерти на дрібній або середній тертці, накрити. У зелені обірвати гілочки, все інше як слід подрібнити ножем.

  • 05

    Рибу дістати з банки, видалити великі кісточки. Якщо консерви «в олії», краще обсушити рибу від олії (вона, як правило, невисокої якості), використовуйте для цього складений у кілька шарів паперовий рушник. Укласти рибу в окрему тарілку і розім'яти виделкою - чи подрібнити її в блендері.

  • 06

    На момент початку укладання шарів всі інгредієнти повинні бути однакової температури, тому краще їх помістити на півгодини в холодильник.

  • 07

    У широке, але не дуже глибоке блюдо викласти рівним шаром нарубані яєчні білки. Поверх білків викласти шар тертого сиру. Третім шаром викласти розім'яту рибу. Змастити цей шар майонезом.

  • 08

    Поверх майонезу укласти шар подрібненої цибулі. Наступний шар - половина розім'ятих жовтків. Жовтковий шар змастити майонезом, а потім посипати подрібненою зеленню. Поверх зелені натерти на дрібній тертці заморожене вершкове масло.

  • 09

    В якості завершального шару протерти ложкою через сито жовтки, що залишилися.

  • 10

    До подачі до столу салат «Мімоза» повинен настоятися в холодильнику хоча б 2 години, а краще протягом ночі.

  • 11

    Перед подачею «Мімозу» можна прикрасити зеленню, скибочками лимону, скибочками жовтих помідорів тощо.