Мигдальна заправка
Кількість порцій - 4
Час приготування - 10 хв

Мигдальна заправка

Цю страву можна назвати і заправкою, і соусом, і закускою. Її дійсно можна використовувати по-різному: заправляти інші страви, намазувати на хліб, додавати за смаком до різних страв як соус. І при цьому мигдальна заправка готується легко і швидко і є пісною стравою. Треба відзначити, що мигдаль в порівнянні з іншими видами горіхів має самі корисні властивості для здоров'я. Корисні властивості саме у солодких сортів мигдалю. Маючи, без перебільшення, унікальний цілющий склад, цей чудовий продукт здійснює позитивний вплив при багатьох захворюваннях, будучи при цьому і надійним профілактичним засобом.

Інгредієнти

  • Вода - 150 мл.
  • Сік лимонний - 30 мл.
  • Мигдаль - 150 г.
  • Часник - 1 шт.
  • Петрушка сушена - 2 ч. л.
  • Кріп сушений - 0,5 ч. л.
  • Сіль морська - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Мигдаль необхідно замочити на ніч у воді. Після чого, покласти в чашу блендера, влити воду і лимонний сік, перемішати і подрібнити до однорідної маси.

  • 02

    Додати в чашу блендера до суміші мигдалю подрібнені петрушку, кріп і за смаком морську сіль.

  • 03

    Збити блендером загальну суміш. Після, перекласти в ємність, зверху накрити кришкою, остудити.