Мигдальний сир
Кількість порцій - 10
Час приготування - 1 г 30 хв

Мигдальний сир

Щоб урізноманітнити своє меню, приготуйте мигдальний сир - поживну і корисну пісну страву. Мигдаль використовують не жарений. У перший раз при віджиманні через марлю мигдалевого молока від горіхової маси дуже старатися не потрібно. Мигдальний сир на цьому етапі приготування не повинен бути сухим, щоб зручно було змішувати його з іншими інгредієнтами: лимонним соком, оливковою олією, зеленню і червоним меленим перцем. А вже при віджиманні через марлю отриманої маси вдруге потрібно докласти зусиль. За консистенцією приготований продукт повинен бути схожий на плавлений сир. До речі, окрім сиру у Вас вийде ще й мигдальне молоко, і смачний, ароматний горіховий соус для заправки салатів.

Інгредієнти

  • Мигдаль - 600 г.
  • Олія оливкова - 6 ст. л.
  • Сік лимонний - 80 мл.
  • Петрушка - 2 ст. л.
  • Базилік (листя) - 1 ст. л.
  • Перець червоний мелений - за смаком
  • Вода - 1,5 л.

Етапи приготування

  • 01

    Мигдаль залити водою, залишити на 12 годин.

  • 02

    У чашу блендера висипати горіхи, залити 1,5 л. води, подрібнити.

  • 03

    Викласти суміш з блендера в марлю, віджати мигдальне молоко, викласти отриманий сир з марлі.

  • 04

    Додати в миску з сиром лимонний сік, оливкову олію, подрібнену зелень і перець, ретельно перемішати.

  • 05

    Масу викласти в марлю, віджати рідину. Підвісити сир в марлі на 8 годин.

  • 06

    Готовий сир прикрасити зеленню.