Щоб урізноманітнити своє меню, приготуйте мигдальний сир - поживну і корисну пісну страву. Мигдаль використовують не жарений. У перший раз при віджиманні через марлю мигдалевого молока від горіхової маси дуже старатися не потрібно. Мигдальний сир на цьому етапі приготування не повинен бути сухим, щоб зручно було змішувати його з іншими інгредієнтами: лимонним соком, оливковою олією, зеленню і червоним меленим перцем. А вже при віджиманні через марлю отриманої маси вдруге потрібно докласти зусиль. За консистенцією приготований продукт повинен бути схожий на плавлений сир. До речі, окрім сиру у Вас вийде ще й мигдальне молоко, і смачний, ароматний горіховий соус для заправки салатів.
Мигдаль залити водою, залишити на 12 годин.
У чашу блендера висипати горіхи, залити 1,5 л. води, подрібнити.
Викласти суміш з блендера в марлю, віджати мигдальне молоко, викласти отриманий сир з марлі.
Додати в миску з сиром лимонний сік, оливкову олію, подрібнену зелень і перець, ретельно перемішати.
Масу викласти в марлю, віджати рідину. Підвісити сир в марлі на 8 годин.
Готовий сир прикрасити зеленню.