Міні-чізкейки до Дня Святого Валентина
Кількість порцій - 4
Час приготування - 6 г

Міні-чізкейки до Дня Святого Валентина

Чізкейк бере свій початок з VIII - VII століття до н. е. Тоді, в Елладі вже знали, як приготувати чарівну випічку для свят. Сам Юлій Цезар любив покуштувати ніжний тортик, який вважався обов'язковою стравою для знаті. У Греції пригощали чізкейком атлетів і гостей на весіллях. Саме цим чізкейк і заробив собі репутацію "святкової страви". Сучасний, більш вдосконалений чізкейк, і зараз є відмінним презентом і частуванням, а День Святого Валентина відмінний привід порадувати близьку людину, інший раз висловити свою турботу і любов. До 1929 р. маленькі пироги робили з сиру, але процес приготування випічки спростив відомий сир філадельфія. Сирний пиріг, а саме так дослівно перекладається "cheesecake", стане домашнім шедевром і традиційним сімейним тортиком на вашому столі.

Інгредієнти

  • Пісочне печиво - 150 г.
  • Вершкове масло - 60 г.
  • Цукор - 50 г.
  • Ягоди - 250 г.
  • Желатин - 15 г.
  • Вершковий сир - 500 г.
  • Вершки - 200 мл.
  • Білий шоколад - 80 г.
  • Ваніль - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Шматочки печива подрібнити у блендері до стану крихти. Пісочну крихту перемішати з розтопленим вершковим маслом. Отриману масу розкласти по формах і розрівняти.

  • 02

    Відправити форму до морозильної камери на 30 хвилин.

  • 03

    Тим часом, перейти до приготування вершково-сирного крему. Насамперед слід замочити в холодній кип'яченій воді желатин на 20-30 хвилин. Далі, налити в каструлю 100 мл. вершків, нагріти, додати білий шоколад і перемішувати до однорідності. Потім додати желатин. Все прогріти до повного розчинення (не кип'ятити). Зняти з вогню. Додати вершковий сир, ваніль. Отриману масу гарненько збити вінчиком.

  • 04

    100 мл. вершків збити вінчиком. Потім підмішати до вершково-сирного крему. Можна додати ще цукру (за смаком). Отриманий вершковий крем розкласти по формах. Залишити місце для ягідного желе.

  • 05

    Форми помістити в холодильник на декілька годин.

  • 06

    Тим часом перейти до приготування ягідного желе. Спочатку необхідно замочити желатин в холодній кип'яченій воді. Залишити на 20-30 хвилин. Ягоди (без кісточок) засипати цукром і підігріти на невеликому вогні 7-10 хвилин. Потім подрібнити їх у блендері, змішати з желатином (6 г.) і перемішати (щоб желатин повністю розчинився).

  • 07

    Останній етап приготування. Ягідне пюре остудити і потім залити ним вершковий крем у формах. Прикрасити цілими ягодами. Відправити у холодильник на 2-3 години.