М'ятний брауні
Кількість порцій - 10
Час приготування - 1 г

М'ятний брауні

Заповітна мрія будь-якого ласуна шоколадний брауні, який дуже популярний в Америці, був придуманий більше ста років тому на кухні легендарного чиказького готелю. Назва солодощі пішла від їх характерного коричневого кольору. Найцікавіше, що брауні – щось середнє між тортиком, тістечком і пудингом. Ось такий загадковий десерт, але який смачний. Весь секрет у дивовижній консистенції: приготований за класичним рецептом десерт виходить тягучим і «вологим» всередині із хрусткою цукровою скоринкою зовні. Сьогодні пропонуємо Вам трохи відійти від традиційної рецептури і спекти м'ятний брауні. Приємний освіжаючий аромат м'яти ідеально гармонує з насиченим шоколадним смаком цього десерту.

Інгредієнти

  • Шоколад чорний - 180 г.
  • Масло вершкове - 70 г.
  • Яйце куряче - 2 шт.
  • Цукор - 200 г.
  • Борошно пшеничне - 65 г.
  • М'ята - 20 г.
  • Ваніль - 3 г.
  • Горіхи - 50 г.
  • Пудра цукрова - 120 г.
  • Молоко - 20 мл.

Етапи приготування

  • 01

    Розтопити шоколад, розламаний на шматочки (60 грам), на водяній бані разом з вершковим маслом (30 грам), нарізаним кубиками. Яйця збити з цукром в пишну масу. Додати шоколадно-масляну суміш, просіяне борошно, промиту й дрібно нарізану м'яту і ваніль.

  • 02

    Горіхи крупно нарізати. Додати горіхи в тісто і довести його до однорідної консистенції. Духовку розігріти до 180. Тісто вилити у форму (заповнювати на 3/4) і поставити в духовку. Випікати пиріг близько 25 хвилин. Дістати пиріг і дати охолонути.

  • 03

    Збити цукрову пудру з 20 грамами масла. Покрити масою теплі брауні. Поставити на 1 годину в холодильник. Розтопити шоколад з маслом, довести до однорідності і нанести на поверхню пирога. Охолодити і прикрасити м'ятою.