Це свіжий наповнений радості та приємних відчуттів аромат, не зможе стримувати прилив емоцій, який ви отримуватимете під час споживання даного десерту. Зрозуміло, що крім моря смакового позитиву, ви також отримаєте і букет цілющих властивостей цієї рослини. Смакуючи даний десерт з гарячими напоями, ви зможете отримати профілактичну дію м'яти в області інфекційних захворювань. Крім того, універсальність м’яти не дивує людей, адже її лікувальні властивості лікують цілу низку захворювань шлунково-кишечного тракту, вона взагалі виключно піклується про комфорт вашого шлунка. Тому готуючи дане варення будьте певні ви ні в якому разі не пошкодуєте смакуючи його холодними зимовими вечорами.
Промиті стебла з листям м'яти засипати 0,5 кг. цукру і додати лимонної кислоти на кінчику ножа, злегка струсити і залишити на 6 годин.
Приготувати цукровий сироп з 0,5 кг. цукру і 1 склянки води. При варінні зняти з нього піну. Готовим сиропом залити м'яту і залишити настоюватися ще на 6 годин. Потім поставити готову масу на повільний вогонь і 5 хвилин кип'ятити.
Розлити гаряче варення в чисті баночки.