М’ятне варення
Кількість порцій - 5
Час приготування - 10 хв

М’ятне варення

Це свіжий наповнений радості та приємних відчуттів аромат, не зможе стримувати прилив емоцій, який ви отримуватимете під час споживання даного десерту. Зрозуміло, що крім моря смакового позитиву, ви також отримаєте і букет цілющих властивостей цієї рослини. Смакуючи даний десерт з гарячими напоями, ви зможете отримати профілактичну дію м'яти в області інфекційних захворювань. Крім того, універсальність м’яти не дивує людей, адже її лікувальні властивості лікують цілу низку захворювань шлунково-кишечного тракту, вона взагалі виключно піклується про комфорт вашого шлунка. Тому готуючи дане варення будьте певні ви ні в якому разі не пошкодуєте смакуючи його холодними зимовими вечорами.

Інгредієнти

  • М’ята - 300 г
  • Цукор - 1 кг
  • Вода - 200 мл

Етапи приготування

  • 01

    Промиті стебла з листям м'яти засипати 0,5 кг. цукру і додати лимонної кислоти на кінчику ножа, злегка струсити і залишити на 6 годин.

  • 02

    Приготувати цукровий сироп з 0,5 кг. цукру і 1 склянки води. При варінні зняти з нього піну. Готовим сиропом залити м'яту і залишити настоюватися ще на 6 годин. Потім поставити готову масу на повільний вогонь і 5 хвилин кип'ятити.

  • 03

    Розлити гаряче варення в чисті баночки.