М'ятний соус з гірчицею
Кількість порцій - 6
Час приготування - 25 хв

М'ятний соус з гірчицею

М'ятний соус з гірчицею - це легка, освіжаюча і швидка в приготуванні приправа. Він зовсім не складний у приготуванні, інгредієнти, що входять до його складу просто змішуються блендером до однорідного стану. Відмінно підходить до м'яса, особливо до свинини, чудово доповнює будь-яку другу страву: тефтелі, котлети тощо. Але спочатку цей соус був створений для того, щоб відтіняти і приглушати специфічний смак смаженої баранини. У соуса дуже гармонійний смак - гостро-солодкий з освіжаючою ноткою м'яти. Солодкий смак меду вдало відтіняє гострий смак гірчиці, хрону і перцю. До подачі на стіл соус зберігають у холодильнику в закритій банці.

Інгредієнти

  • Гірчиця діжонська - 10 ч. л.
  • Мед - 100 г.
  • М'ята - 10 г.
  • Хрін тертий - 50 г.
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Гірчицю викласти у велику чашку.

  • 02

    Обірвати листочки м'яти зі стебел і вимити їх. Потім дрібно нарізати листочки і додати в чашку з гірчицею.

  • 03

    Потім у чашку викласти мед. Після чого посолити і поперчити за смаком.

  • 04

    Додати 50 г. тертого хріну й блендером перебити до однорідного стану.

  • 05

    Потім перекласти соус в банку з кришкою і прибрати в холодильник.