М'ясо по-циганськи
Кількість порцій - 4
Час приготування - 40 хв

М'ясо по-циганськи

Цигани завжди асоціюються у нас з піснями та запальними танцями. Мало хто знає, що вони вміють не тільки вміло танцювати, а й готувати. Основою багатьох страв циганської кухні є м'ясо. Його смажать на чавунній сковороді, тушкують із зеленню, овочами, обсмажують на вогнищі, як шашлик, готують з м'яса фарш, яким наповнюють традиційні коржі або перець. Поспішаємо поділиться одним з найулюбленіших рецептів цього народу - "М'ясо по-циганськи". Для приготування знадобитися яловичина або баранина, і, звичайно, насолоджуватися улюбленим напоєм циган потрібно тільки з вином. Сподіваємося, що ця страва стане такою ж улюбленою і для вас!

Інгредієнти

  • М'ясо (яловичина) - 1 кг.
  • Лимон - 1 шт.
  • Сіль - за смаком
  • Перець (чорний мелений) - за смаком
  • Часник - 1 шт.
  • Оливкова олія - 2 ст. л.

Етапи приготування

  • 01

    М'ясо (яловиче) нарізати маленькими шматками і пропустити один раз через м'ясорубку. Можна також дрібно нашаткувати ножем до отримання фаршу.

  • 02

    Дуже дрібно нарізати часник. Потім уздовж розрізати лимон і видавити руками сік (можна викоритати соковижималку).

  • 03

    Фарш посолити, поперчити і полити оливковою олією. Додати часник і добре перемішати.

  • 04

    Сформувати з фаршу кругляші й викласти в ємність. Залити лимонним соком. Закрити кришкою, помістити в холодильник на ніч. Наступного дня м'ясо готове до вживання.