М'ясо тушковане по-арабськи
Кількість порцій - 4
Час приготування - 2 г 40 хв

М'ясо тушковане по-арабськи

Арабська кухня дуже різноманітна і смачна. Ті, хто хоч раз подорожував по східних країнах, не пропустили можливість в цьому переконатися. Для тих, хто не бував на Сході, пропонуємо влаштувати його у себе на кухні. Оскільки араби люблять щільно поїсти, безсумніву популярним продуктом у них є м'ясо. Ось його ми і приготуємо. За основу візьмемо яловиче м'ясо (свиняче м'ясо заборонено вживати із-за релігійної традиції в їх країнах), яке тушкуватимемо з томатами. А оскільки ми згадували про те, що араби люблять щільно поїсти, то без гарніру ніяк не обійтися. Це може бути і відварений рис і жарена картопля, і куди ж без гострого арабського соусу?! не забудьте про цю пікантну "родзинку" східної кухні!

Інгредієнти

  • Яловичина - 600 г.
  • Жир - 30 г.
  • Помідори - 100 г.
  • Цибуля - 1 шт.
  • Часник - 1 шт.
  • Лимонна кислота - 4 г.
  • Зелень - пучок
  • Перець чорний мелений - за смаком
  • Сіль - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Підготувати основний інгредієнт - м'ясо. Нарізати на великі шматки, потім його посолити і поперчити. Насікти зелень і посипати нею м'ясо, а також додати лимонної кислоти (декілька крапель буде достатньо). У цьому маринаді настояти м'ясо близько 2 годин.

  • 02

    Наступним етапом буде пасерування помідорів. Їх слід помити, обдати окропом, надрізати і зняти шкірку. Далі нарізати їх часточками і помістити в сотейник з оливковою олією. До томатів помістити часточки часнику, дрібно нарізану цибулю і пасерувати. Додати мелений чорний перець, пару крапель лимонної кислоти і солі.

  • 03

    Коли м'ясо замаринується його слід обсмажити з жиром, а потім перекласти до овочів в сотейник. Далі разом з тушкованими овочами смажити на слабкому вогні, накривши кришкою. При подачі посипати зеленню кожну порцію.