Молочний кисіль з ваніллю
Кількість порцій - 2
Час приготування - 35 хв

Молочний кисіль з ваніллю

Всі напевно в дитинстві на полуденок у садочку пили це диво - кисіль з булочками. Кисіль готують різний. Сюди можна додавати фрукти, шоколад. Сьогодні ми навчимо вас готувати традиційний напій, знайомий кожному з дитинства. Молочний кисіль з ваніллю дуже смачний. Він стає не менше смачним, якщо подавати його повністю охолодженим, з холодильника. Він тоді виходить досить густий напій-десерт. А густоту можна регулювати кількістю крохмалю. Якщо хочете отримати кисіль не в якості напою, а в якості щільного і густого десерту, збільшіть кількість крохмалю до 2 столових ложок. Кисіль не слід довго кип'ятити, інакше він буде дуже рідким. Приємного апетиту!

Інгредієнти

  • Молоко - 500 мл.
  • Крохмаль картопляний - 1 ст. л.
  • Ванільний стручок - 1 шт.
  • Цукор - 3 ст. л.
  • Шоколад тертий - 1 ст. л.

Етапи приготування

  • 01

    Розрізати навпіл стручок ванілі, дістати насіння.

  • 02

    Влити 0,5 склянки молока в крохмаль, розмішати.

  • 03

    У молоко, що залишилося, додати насіння, стручок ванілі, цукор, поставити на вогонь і довести до кипіння. Зменшити вогонь, стручок ванілі витягти, влити розведений в молоці крохмаль тонкою цівкою. Варити 2-3 хвилини постійно помішуючи.

  • 04

    Готовий кисіль охолоджувати 30 хвилин. При подачі посипати тертим шоколадом.