Морквяний пудинг із вимоченої моркви
Кількість порцій - 4
Час приготування - 40 хв

Морквяний пудинг із вимоченої моркви

Пудинг - це десерт англійської національної кухні, який готується на водяній бані з яєць, цукру, молока і муки в спеціальній формі з отвором в середині. В даний час існує величезна кількість рецептів самих різних пудингів. Багато які з них досить віддалено нагадують традиційні пудинги. Морквяний пудинг із вимоченої моркви - цікавий варіант приготування цієї страви. Порада: пудинг не рекомендується готувати при високій температурі: корочка на ньому підгорить, а середина страви залишиться сирою. Приготований таким чином пудинг при вийманні його з духовки дуже швидко "сяде". Досвідчені господині ставлять пудинг в слабо розігріту духовку, а потім поступово підвищують температуру.

Інгредієнти

  • Масло вершкове - 15 г.
  • Морква - 150 г.
  • Сметана - 30 мл.
  • Молоко - 50 мл.
  • Домашній сир - 50 г.
  • Висівки - 5 г.
  • Яйце куряче - 1 шт.
  • Цукор - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Моркву очистити, натерти на дрібній тертці, залити водою, залишити на 3-4 години, при цьому необхідно кожну годину заливати свіжу воду.

  • 02

    За допомогою марлі віджати рідину з моркви. До м'якоті додати молоко, 10 г. вершкового масла, викласти отриману суміш на розігріту сковороду. Протушкувати.

  • 03

    У готову моркву додати жовток, який попередньо необхідно змішати з протертим сиром. Також додати білок і цукор. Перемішати до однорідної маси.

  • 04

    Змастити форму для випікання маслом, присипати висівками, викласти масу, випікати до готовності. Подавати зі сметаною/варенням.