Ми стали краще
Icon
Спробуйте новий дизайн, що став чистішим та кращим, а також був адаптованим для мобільних пристроїв
Спробувати новий дизайн
Час до закриття найближчого вікна доставки Рус Укр Eng
Головна Рецепти › Морквяний торт із кремом на основі сиру філадельфія
Морквяний торт із кремом на основі сиру філадельфія

Морквяний торт із кремом на основі сиру філадельфія

Морква стала невід'ємним атрибутом в пирогах і тортах останнім часом. Можливо, це роблять для того, щоб торт набував нового незвичайного смаку. А можливо вся справа в величезній користі моркви. Адже ні в одному іншому продукті немає так багато каротину, який корисний для зору. А його потрібно берегти в будь-якому віці. якщо у вас А-вітамінна недостатність і вкрай важливо для вас в стравах наявність морквини, тоді морквяний торт - це те, що потрібно. Ви і вітамінами збагатитеся, і насолодитеся смачним солоденьким тортом. Крім того, в ньому є ще горіхи і багато інших корисних інгредієнтів. Такий торт можна і до святкового столу приготувати.

Кількість порцій 12
Час приготування 40 хв

  1. 1. Горіхи волоські — 200 г.
  2. 2. Морква — 350 г.
  3. 3. Борошно пшеничне — 300 г.
  4. 4. Кориця — 1 ч. л.
  5. 5. Горіх мускатний — 0,5 ч. л.
  6. 6. Кардамон — 0,5 ч. л.
  7. 7. Перець білий мелений — 0,25 ч. л.
  8. 8. Апельсин — 1 шт.
  9. 9. Розпушувач — 2 ч. л.
  10. 10. Какао — 2 ст. л.
  11. 11. Яйце куряче — 3 шт.
  12. 12. Жовток яєчний — 2 шт.
  13. 13. Цукор — 400 г.
  14. 14. Масло вершкове — 100 г.
  15. 15. Сир філадельфія — 500 г.
  16. 16. Олія рослинна — 240 мл.
  17. 17. Пудра цукрова — 250 г.
  18. 18. Коньяк — 1 ст. л.

Етапи готування

  1. Горіхи обсмажити на сухій сковороді, змішувати до появи горіхового запаху. Відразу ж, поки горіхи ще гарячі, додати до них 1 ст. л. вершкового масла, посолити, перемішати. Остудити, подрібнити в блендері.

  2. Моркву натерти на крупній тертці. Для приготування сухої частини у великій мисці змішати борошно, спеції, цедру апельсина, розпушувач і какао. Всі інгредієнти ретельно перемішати.

  3. Для приготування рідкої частини в мисці змішати яйця, цукор, рослинну олію і сік апельсина. Ретельно перемішати, дати настоятися, до повного розчинення цукру.

  4. Духовку розігріти до 160°С. Змастити дві форми вершковим маслом, на дно викласти папір для випічки.

  5. Обережно вмішати рідку суміш в суху, трохи перемішуючи. Додати в загальну суміш горіхи і моркву, перемішати. Тісто викласти у форми, випікати протягом 40 хвилин. За 5 хвилин до кінця приготування перевірити зубочисткою готовність, вона повинна бути сухою, без тіста.

  6. Готові коржі остудити, розрізати навпіл. У мисці збити вершкове масло з цукровою пудрою, додати сир філадельфія і перемішати до однорідної маси.

  7. Додати в крем коньяк, ще раз ретельно перемішати, змастити отриманим кремом кожен корж, накладаючи один на один.