Морквяний торт з курагою і апельсинами
Кількість порцій - 4
Час приготування - 35 хв

Морквяний торт з курагою і апельсинами

Ще з часів Середньовіччя кулінари додавали в тісто моркву, а батьківщиною даного рецепта вважається Італія. В даний час цей рецепт можна зустріти в меню багатьох ресторанів і кондитерських. Готується торт швидко і просто, тому підходить і для приготування в домашніх умовах. Морквяний торт виглядає дуже красиво і яскраво, але головне, що він дуже корисний, містить багато калію і вітамінів групи А і С, адже до його складу входять такі продукти як морква, курага, апельсин, горіхи. Завдяки моркві, торт виходить дуже ніжним і соковитим, а вкраплення кислуватої кураги і апельсина надає йому незабутній смак і аромат.

Інгредієнти

  • Сир маскарпоне - 125 г.
  • Морква - 100 г.
  • Горіхи волоські - 50 г.
  • Апельсини - 200 г.
  • Курага - 50 г.
  • Шоколад гіркий - 40 г.
  • Цукрова пудра - 40 г.
  • Яйце куряче - 3 шт.
  • Вершки 35% - 30 мл.
  • Цукор тростинний - 100 г.
  • Борошно пшеничне - 150 г.
  • Розпушувач - 5 г.
  • Сіль - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Збити в мисці яйця і цукор до стану піни. В окремій мисці змішати борошно і розпушувач, додати сіль. Моркву натерти на дрібній тертці. Курагу і горіхи дрібно насікти. Зняти з апельсинів цедру, розділити часточки апельсина і очистити їх від плівки.

  • 02

    Змішати збиті яйця з борошняною сумішшю, додати сюди ж горіхи, курагу. Перемішати. Замісити тісто. Перекласти тісто у форму для випікання. Випікати в духовці 20 хвилин при температурі 200ºС.

  • 03

    Змішати сир маскарпоне із цукровою пудрою, додати в суміш вершки, перемішати до однорідної консистенції.

  • 04

    Дістати торт з духовки, він повинен охолонути. Змастити зверху торт вершковим кремом, прикрасити шматочками апельсина. Посипати тертим шоколадом із цедрою.