Ще з часів Середньовіччя кулінари додавали в тісто моркву, а батьківщиною даного рецепта вважається Італія. В даний час цей рецепт можна зустріти в меню багатьох ресторанів і кондитерських. Готується торт швидко і просто, тому підходить і для приготування в домашніх умовах. Морквяний торт виглядає дуже красиво і яскраво, але головне, що він дуже корисний, містить багато калію і вітамінів групи А і С, адже до його складу входять такі продукти як морква, курага, апельсин, горіхи. Завдяки моркві, торт виходить дуже ніжним і соковитим, а вкраплення кислуватої кураги і апельсина надає йому незабутній смак і аромат.
Збити в мисці яйця і цукор до стану піни. В окремій мисці змішати борошно і розпушувач, додати сіль. Моркву натерти на дрібній тертці. Курагу і горіхи дрібно насікти. Зняти з апельсинів цедру, розділити часточки апельсина і очистити їх від плівки.
Змішати збиті яйця з борошняною сумішшю, додати сюди ж горіхи, курагу. Перемішати. Замісити тісто. Перекласти тісто у форму для випікання. Випікати в духовці 20 хвилин при температурі 200ºС.
Змішати сир маскарпоне із цукровою пудрою, додати в суміш вершки, перемішати до однорідної консистенції.
Дістати торт з духовки, він повинен охолонути. Змастити зверху торт вершковим кремом, прикрасити шматочками апельсина. Посипати тертим шоколадом із цедрою.