Морквяно-фініковий торт
Кількість порцій - 4
Час приготування - 1 г 30 хв

Морквяно-фініковий торт

Випічка з морквою з'явилася дуже давно, не повірите: наприкінці 16-го століття. Але, звичайно ж, тоді рецепти були зовсім іншими. З приходом моди на здорове харчування в кінці 60-х років минулого століття морквяні кекси і торти опинилися на піку популярності. У морквяну випічку часто додають горіхи. У запропонованому рецепті це фундук. Крім цього, для поліпшення смаку додаємо фініки. Смак морквяного торта з використанням фундука та фініків стає, безсумнівно, більш виграшним. Для приготування тіста замість вершкового масла візьмемо рослинне. Для гарного підйому тіста використовується розпушувач і сода. Морквяно-фініковий торт повинен вийти соковитим, ароматним, трохи вологим і добре пропеченим.

Інгредієнти

  • Яйце куряче - 4 шт.
  • Олія соняшникова - 300 мл.
  • Цукор коричневий - 300 г.
  • Борошно пшеничне - 300 г.
  • Розпушувач - 10 г.
  • Сода - 7 г.
  • Сіль - 10 г.
  • Морква - 1 кг.
  • Фініки - 125 г.
  • Фундук - 50 г.
  • Сир рікота - 125 г.
  • Масло вершкове - 100 г.
  • Есенція ванільна - 5 г.
  • Цукрова пудра - 600 г.

Етапи приготування

  • 01

    Духовку розігріти до 160°C. Змастити форму для випікання маслом.

  • 02

    Змішати в мисці яйця, цукор і масло. Збити суміш міксером до однорідної консистенції.

  • 03

    Окремо змішати в мисці просіяне борошно і розпушувач, додати соду і сіль. Перемішати. Додати борошняну суміш поступово в яєчну, не перестаючи збивати.

  • 04

    Моркву очистити і натерти на тертці, додати в загальну суміш. Горіхи і фініки подрібнити і теж додати в тісто. Викласти тісто у форму для випікання, поставити в духовку на 1 годину. Після, дістати готовий торт з духовки, перекласти на велику тарілку, остудити.

  • 05

    Змішати сир і розм'якшене вершкове масло, всипати цукрову пудру, додати есенцію ванілі. Збити крем міксером. Намазати кремом верх торту.