Морквяно-яблучні оладки
Кількість порцій - 2
Час приготування - 40 хв

Морквяно-яблучні оладки

Всі ми знаємо, що морква - продукт дуже корисний: і для зору, і для шкіри, і для волосся, і для поліпшення стану організму в цілому. Але якщо зізнатися чесно, чи настільки часто ви її їсте, як вона на це заслуговує? Тільки рідкісні фанати здорового способу життя щоранку п'ють свіжовичавлений морквяний сік або з апетитом гризуть сиру моркву... До речі, цей овоч має ще одну чудесну властивість: при тепловій обробці морква не втрачає вітаміни - навпаки, їх стає більше! Тож налягати на скромний (і не дуже смачний) дієтичний салат немає потреби. Краще ми з вами приготуємо ці чудові - і теж, між іншим, не особливо калорійні - морквяно-яблучні оладки до сніданку: такі смачні, що їх цілком можна назвати десертом!

Інгредієнти

  • Яблука - 500 г
  • Морква - 300 г
  • Яйця - 2 шт.
  • Цукор - 2 ст.л.
  • Борошно - 50 г
  • Рослинна олія для смаження - 5 ст.л.
  • Мелена кориця - 0,5 ч.л.
  • Мед (за бажанням) - 2 ст.л.
  • Цукрова пудра (за бажанням) - 2 ст.л.

Етапи приготування

  • 01

    Яблука і моркву почистіть і натріть на середній терці.

  • 02

    Яйце злегка збийте з цукром.

  • 03

    Додайте яблука та моркву і перемішайте.

  • 04

    У цю масу просійте борошно і додайте корицю, добре перемішайте.

  • 05

    На сковороді розігрійте олію. Столовою ложкою викладайте оладки і обсмажуйте на середньому вогні з двох сторін до золотистої скоринки.

  • 06

    Оладки можна подати, поливши їх медом або посипавши цукровою пудрою.