Морозиво «Джандуйя»
Кількість порцій - 4
Час приготування - 40 хв

Морозиво «Джандуйя»

Таку назву морозиво отримало від шоколадної пасти, яка на третину складається з мелених лісових горіхів і в Італії називається джандуйо. Цей продукт був відомий в Італії ще в першій половині XIX століття. Шоколадна паста готується з шоколаду і масла, майже завжди з додаванням мелених горіхів, має густу, однорідну консистенцію, часто використовується при приготуванні морозива. Для приготування морозива «джандуйо» в домашніх умовах потрібен смажений фундук і темний шоколад. Крохмаль краще брати кукурудзяний. Готове морозиво «джандуйо» не залишить байдужим ні дорослого, ні дитину.

Інгредієнти

  • Фундук смажений - 100 г.
  • Цукор - 3 ст. л.
  • Сіль - 2 г.
  • Молоко - 400 мл.
  • Крохмаль кукурудзяний - 1 ст. л.
  • Шоколад темний - 1,5 ст. л.

Етапи приготування

  • 01

    У блендері подрібнити цукор, сіль і горіхи. Перекласти в каструлю, поставити на вогонь, залити молоком, довести до кипіння, при цьому постійно змішуючи. Прибрати суміш з вогню, накрити кришкою зверху, залишити на 20 хвилин.

  • 02

    Суміш перетерти через сито, перекласти в чисту каструлю. У склянці змішати трохи суміші і крохмаль, ретельно перемішати, влити в загальну суміш. Поставити на вогонь, довести до кипіння, варити 2 хвилини, змішуючи.

  • 03

    Забрати каструлю з вогню, додати подрібнений шоколад, постійно змішувати, поки шоколад не розчиниться. Поставити в холодильник на 3-6 годин, періодично помішуючи.