Морозиво з коричневого цукру з бальзамічним оцтом
Кількість порцій - 4
Час приготування - 30 хв

Морозиво з коричневого цукру з бальзамічним оцтом

Морозиво з коричневого цукру з бальзамічним оцтом, приготовлене в домашніх умовах - приголомшливо смачні ласощі. Коричневий цукор надає морозиву специфічний колір і смак меляси, що входить до складу тростинного соку. Цей цукор на відміну від звичайного білого піддається меншій обробці. В результаті в ньому практично повністю зберігається багато вітамінів та інші корисні речовини. Коричневий цукор багатий калієм. Також до його складу входять магній і залізо, цинк і фосфор, натрій і кальцій. Їх практично немає в рафінованому звичайному цукрі. Морозиво з коричневого цукру з бальзамічним оцтом не залишить байдужим ні одного любителя цих ласощів.

Інгредієнти

  • Молоко - 300 мл.
  • Вершки - 300 мл.
  • Цукор коричневий - 150 г.
  • Ванільний стручок - 0,5 шт.
  • Яйце куряче - 6 шт.
  • Оцет бальзамічний - 100 мл.

Етапи приготування

  • 01

    Поставити каструлю на вогонь, налити молоко і вершки, всипати 100 г. цукру. Витягнути з ванілі насіння, в каструлю покласти стручок. На середньому вогні довести до кипіння, варити до розчинення цукру.

  • 02

    У мисці збити яєчні жовтки з 50 г. цукру. Обережно додавати суміш з каструлі в збиті жовтки, при цьому не перестаючи збивати. Перелити загальну суміш у каструлю, поставити на вогонь, довести до температури 80ºС, поки суміш не загусне, варити протягом 3 хвилин.

  • 03

    Перелити в ємність, яку поставити в миску із холодною водою (можна додати лід). Помішуючи, остудити протягом 15 хвилин. Накрити зверху плівкою, поставити в холодильник на ніч, кілька разів при цьому перемішуючи суміш.

  • 04

    Налити бальзамічний оцет у каструлю, поставити на вогонь, довести до кипіння, варити протягом 6 хвилин, обсяг повинен зменшитися до 2 ст. л. Остудити. Вмішати сироп в морозиво, перемішати кілька разів. Прибрати знову в холодильник на 6 годин.