Зараз дуже багато говорять про користь мультиварки. Продукти приготовані в мультиварці не втрачають своїх цінних властивостей. Сьогодні приготуйте морозиво в мультиварці. Морозиво, точніше його подібність з'явилося дуже давно. І в різних країнах виглядало воно виглядало по-різному. Наприклад, в Київській Русі улюбленими солодощами було заморожене молоко, яке подавалося у вигляді стружки. У Китаї це були заморожені фруктові соки. У східних мусульманських державах - це був і донині залишається щербет. Час минув і рецепт морозива від того тільки став кращим. З приходом технічного прогресу зробити морозиво в домашніх умовах стало набагато простіше. І сьогодні ми рекомендуємо вам у цьому переконатися.
Всипати в каструлю мультиварки сухе молоко і какао, перемішати.
Додати молоко, перемішати, влити вершки, знову перемішати. Потім покласти вершкове масло.
Встановити програму «Варка на пару», час - 10 хвилин. Суміш довести до кипіння, і вимкнути програму. Деякий час продовжувати помішувати.
Жовтки відокремити від білків і збити з цукром до отримання міцної однорідної піни.
Включити програму «Мультіповар» і 5 хвилин прогріти майбутнє морозиво при температурі 85°.
Після закінчення програми отриману суміш потрібно швидко остудити.
Обережно, щоб не обпектися, викласти суміш в іншу ємність. Налити в миску холодну воду і опустити в неї ємність з сумішшю. Суміш періодично помішувати, воду в мисці міняти в міру її нагрівання. Охолоджену таким чином суміш необхідно помістити в холодильник на 2-3 години.
Через 2 години можна діставати суміш з холодильника.
Добре збити блендером і помістити в морозильну камеру холодильника на 3-4 години. Періодично (кожні 30 хвилин) діставати суміш з морозилки і збивати. Збивати морозиво потрібно на невеликій швидкості, щоб маса не розшарувалася.
Помістити охолоджену суміш у мороженицю (або іншу форму) і заморожувати 40 хв.