Морозиво в мультиварці
Кількість порцій - 4
Час приготування - 4 г 30 хв

Морозиво в мультиварці

Зараз дуже багато говорять про користь мультиварки. Продукти приготовані в мультиварці не втрачають своїх цінних властивостей. Сьогодні приготуйте морозиво в мультиварці. Морозиво, точніше його подібність з'явилося дуже давно. І в різних країнах виглядало воно виглядало по-різному. Наприклад, в Київській Русі улюбленими солодощами було заморожене молоко, яке подавалося у вигляді стружки. У Китаї це були заморожені фруктові соки. У східних мусульманських державах - це був і донині залишається щербет. Час минув і рецепт морозива від того тільки став кращим. З приходом технічного прогресу зробити морозиво в домашніх умовах стало набагато простіше. І сьогодні ми рекомендуємо вам у цьому переконатися.

Інгредієнти

  • Молоко (жирністю 3,2% -3,6%) - 350 мл.
  • Вершки 30% - 200 мл.
  • Сухе молоко - 20 г.
  • Какао-порошок - 25 г.
  • Вершкове масло - 50 г.
  • Жовток - 3 шт.
  • Цукор - 100 г.

Етапи приготування

  • 01

    Всипати в каструлю мультиварки сухе молоко і какао, перемішати.

  • 02

    Додати молоко, перемішати, влити вершки, знову перемішати. Потім покласти  вершкове масло.

  • 03

    Встановити програму «Варка на пару», час - 10 хвилин. Суміш довести до кипіння, і вимкнути програму. Деякий час продовжувати помішувати.

  • 04

    Жовтки відокремити від білків і збити з цукром до отримання міцної однорідної піни.

  • 05

    Включити програму «Мультіповар» і 5 хвилин прогріти майбутнє морозиво при температурі 85°.

  • 06

    Після закінчення програми отриману суміш потрібно швидко остудити.

  • 07

    Обережно, щоб не обпектися, викласти суміш в іншу ємність. Налити в миску холодну воду і опустити в неї ємність з сумішшю. Суміш періодично помішувати, воду в мисці міняти в міру її нагрівання. Охолоджену таким чином суміш необхідно помістити в холодильник на 2-3 години.

  • 08

    Через 2 години можна діставати суміш з холодильника.

  • 09

    Добре збити блендером і помістити в морозильну камеру холодильника на 3-4 години. Періодично (кожні 30 хвилин) діставати суміш з морозилки і збивати. Збивати морозиво потрібно на невеликій швидкості, щоб маса не розшарувалася.

  • 10

    Помістити охолоджену суміш у мороженицю (або іншу форму) і заморожувати 40 хв.