Морські гребінці з овочами
Кількість порцій - 3
Час приготування - 20 хв

Морські гребінці з овочами

Гребінці з овочами - смачне і корисне блюдо, готується дуже швидко. Морські гребінці є дієтичним продуктом, вони практично не містять жирів, до їх складу входить багато білків, мінеральних речовин, практично всі вітаміни групи В. Вживають їх в будь-якому вигляді: варять, смажать або маринують. Готувати гребінці дуже просто, головне при приготуванні не перетримати їх на вогні, інакше вони можуть вийти «гумовими». Страва з цього далекосхідного делікатесу з тонким ніжним смаком ідеально підійде для будь-якого святкового столу.

Інгредієнти

  • Гребінці морські - 300 г.
  • Яйце куряче - 0,5 шт.
  • Борошно кукурудзяне - за смаком
  • Цибуля зелена - 6 стебел
  • Олія рослинна - 1,5 ст. л.
  • Імбир - за смаком
  • Шпинат - 15 ст. л.
  • Олія кунжутна - за смаком
  • Соус соєвий - за смаком
  • Помідори - 4 ст. л.
  • Вино - 1,5 ст. л.

Етапи приготування

  • 01

    Розігріти в сковороді рослинну олію.

  • 02

    Висипати кукурудзяне борошно в миску, вбити до неї яєчний білок, перемішати. Обваляти гребінці в цій суміші. Обсмажити на сковороді протягом 1 хвилини.

  • 03

    Перекласти гребінці на тарілку, влити до олії на сковороді вино, соєвий соус, кунжутну олію, додати зелену цибулю, шпинат, нарізані скибочками помідори без насіння, а також порубаний імбир. Постійно помішуючи суміш, тушкувати протягом 3 хвилин. Потім змішати з гребінцями.