Мостарда із Кремони
Кількість порцій - 12
Час приготування - 1 г 10 хв

Мостарда із Кремони

Мостарда - цей незвичайний соус для нашої кухні, який прийшов до нас з Італії. Для італійської кухні - це типовий соус, в той час як для нас він дивовижний. Існує кілька видів Мостарди. Якщо коротко описати, то цей соус робиться з фруктів, маринованих в гірчиці і сиропі. Це дуже незвичайний і оригінальний соус. Проте, такий смачний соус, як Мостарда із Кремони ви зможете з легкістю зробити в домашніх умовах. А з питанням, як приготувати правильно цей соус вам допоможе наш поетапний опис з фото. Мостарда із Кремони вживається в якості соусу до м'ясних страв. Також такий соус добре поєднувати з сирами. Соус має оригінальний і яскравий фруктово-гірчичним смак, ні з чим незрівняний.

Інгредієнти

  • Вода - 1 л.
  • Цукор - 900 г.
  • Груша - 3 шт.
  • Яблуко - 2 шт.
  • Слива жовта - 10 шт.
  • Слива червона - 8 шт.
  • Персик - 3 шт.
  • Iнжир - 4 шт.
  • Цукати - 25 шт.
  • Вино бiле сухе - 500 мл.
  • Гiрчиця суха - 30 г.
  • Диня - 0,5 шт.

Етапи приготування

  • 01

    Для сиропу воду потрібно з'єднати з цукром. Довести до кипіння і тримати на маленькому вогні до повного розчинення цукру.

  • 02

    Фрукти і ягоди помити, почистити і нарізати невеликими шматочками. Покласти в сироп і влити вино.

  • 03

    Варити на невеликому вогні до готовності. Додати гірчичний порошок і через декілька хвилин зняти з вогню.

  • 04

    Фрукти розкласти по банках і залити сиропом. Мостарду проварити у банках на водяній бані близько 40 хвилин.

  • 05

    Остудити і закрити кришками. Мостарда готова до вживання через 2 місяці.