Мусака з цвітної капусти
Кількість порцій - 3
Час приготування - 1 г

Мусака з цвітної капусти

Мусака - традиційна страва на Балканах та Близькому Сході. Рецептів приготування цієї страви велика безліч. У Греції, наприклад, мусаку часто готують з баклажанів з оливковою олією, помідорів і баранини. Не рідко також використовують картоплю, гриби і кабачки. У нашому випадку головним інгредієнтом є цвітна капуста, але це вже турецький варіант мусаки. Блюдо досить просте і економне, приготувати можна відразу велику кількість порцій. Виходить дуже соковитим, ніжним, ситним, і прекрасно підійде для сімейної вечері.

Інгредієнти

  • Цвітна капуста - 1 качан
  • Фарш м'ясний - 300 г.
  • Цибуля - 2 шт.
  • Часник - 2 зубчики
  • Яйця - 5 шт.
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком
  • Петрушка - за смаком
  • Соняшникова олія - за смаком
  • Вершкове масло - 50 г.
  • Сухарі панірувальні - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Цибулю дрібно порізати, спасерувати на соняшниковій олії. Додати фарш, обсмажити разом із цибулею, помішуючи. Посолити, поперчити, додати нарізані часник і петрушку. Накрити кришкою і тушкувати на невеликому вогні 20 хвилин.

  • 02

    Цвітну капусту розділити на великі суцвіття і бланшувати 5 хвилин у підсоленій воді.

  • 03

    Форму для запікання змастити вершковим маслом, обсипати панірувальними сухарями.

  • 04

    Остиглі бланшировані шматочки цвітної капусти розділити на дрібніші, половину викласти на дно форми, на них розподілити підготований фарш, а поверх нього викласти залишки цвітної капусти.

  • 05

    Яйця вилити у форму, посипати сухарями, зверху розподілити шматочки вершкового масла.

  • 06

    Поставити форму в духовку, розігріту до 170°C на 40 хвилин.