Мусака - традиційна страва на Балканах та Близькому Сході. Рецептів приготування цієї страви велика безліч. У Греції, наприклад, мусаку часто готують з баклажанів з оливковою олією, помідорів і баранини. Не рідко також використовують картоплю, гриби і кабачки. У нашому випадку головним інгредієнтом є цвітна капуста, але це вже турецький варіант мусаки. Блюдо досить просте і економне, приготувати можна відразу велику кількість порцій. Виходить дуже соковитим, ніжним, ситним, і прекрасно підійде для сімейної вечері.
Цибулю дрібно порізати, спасерувати на соняшниковій олії. Додати фарш, обсмажити разом із цибулею, помішуючи. Посолити, поперчити, додати нарізані часник і петрушку. Накрити кришкою і тушкувати на невеликому вогні 20 хвилин.
Цвітну капусту розділити на великі суцвіття і бланшувати 5 хвилин у підсоленій воді.
Форму для запікання змастити вершковим маслом, обсипати панірувальними сухарями.
Остиглі бланшировані шматочки цвітної капусти розділити на дрібніші, половину викласти на дно форми, на них розподілити підготований фарш, а поверх нього викласти залишки цвітної капусти.
Яйця вилити у форму, посипати сухарями, зверху розподілити шматочки вершкового масла.
Поставити форму в духовку, розігріту до 170°C на 40 хвилин.