Мучкаліца
Кількість порцій - 10
Час приготування - 1 г

Мучкаліца

Сербська кухня на 80% складається з м'ясних страв, найчастіше в їх приготуванні використовують свинину, рідше - яловичину і баранину. Мучкаліца є справжньою кулінарною візитівкою Сербії. Готується вона зі свинини, бажано з шийки, на Балканах м'ясо обов'язково смажать на вугіллі, але можна приготувати його і в домашніх умовах. Блюдо виходить гострим і гарячим, чим довше тушкувати овочі і м'ясо, тим ніжніше вони будуть. Перед подачею на стіл мучкаліцу прикрашають листком петрушки і посипають зверху рубаною зеленою цибулею.

Інгредієнти

  • Свинина - 1 кг.
  • Синя цибуля - 3 шт.
  • Перець солодкий - 10 шт.
  • Помідори - 0,5 кг.
  • Часник - 1 головка
  • Паприка - 1 ч. л.
  • Петрушка - 1 пучок
  • Перець чилі - 2 шт.
  • Соняшникова олія - 100 мл.
  • Цукор - 2 ч. л.
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    М'ясо нарізати невеликими шматками, посолити і поперчити, додати паприку.

  • 02

    Цибулю нарізати тонкими півкільцями, посолити, тушкувати в маслі під кришкою з цукром до м'якості.

  • 03

    Перець очистити від насіння і перетинок, нарізати невеликими шматками, додати до цибулі, потушкувати під кришкою.

  • 04

    Додати очищені від насіння і шкіри нарізані помідори і часник. Тушкувати до легкого загустіння.

  • 05

    Додати м'ясо, тушкувати 30 хвилин на слабкому вогні. Додати перець чилі та петрушку.